Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
34.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πάνω από 20% η αύξηση της επισκεψιμότητας στο πρώτο διήμερο της 27ης Agrotica

Το αδιαχώρητο επικράτησε κατά το πρώτο διήμερο της 27ης Agrotica στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με την αύξηση της επισκεψιμότητας σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της διοργάνωσης του 2016 να ξεπερνά το 20%. Εντυπωσιακή δε ήταν η αύξηση των ξένων εμπορικών επισκεπτών, ο αριθμός των οποίων την Πέμπτη και την Παρασκευή καταγράφηκε υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτόν του πρώτου διημέρου της προηγούμενης διοργάνωσης.

Όπως περιγράφουν οι διοργανωτές: Το ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον του αγροτικού κλάδου για την 27η Agrotica αποτυπώνεται επίσης στο ότι από την έναρξη της έκθεσης οι πύλες του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης ανοίγουν νωρίτερα από το ωράριο, καθώς οι επισκέπτες συνωστίζονται έξω από αυτές ακόμα και από τις 8 το πρωί. Η αθρόα προσέλευση του αγροτικού κόσμου συνεχίζεται και σήμερα από νωρίς το πρωί, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται η έκθεση.

Σε εξέλιξη, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, βρίσκεται σήμερα το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, με θέμα: «Καινοτόμες προσεγγίσεις παραγωγής και ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία», το οποίο πραγματοποιείται υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-Helexpo και της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, και θα ολοκληρωθεί αύριο. Το Συνέδριο έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς συμμετέχουν εκατοντάδες σύνεδροι.

Η φετινή Agrotica είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών. Καλύπτει συνολικά πάνω από 39.000 τ.μ. στεγασμένων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, μέγεθος ενισχυμένο κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ οι εκθέτες ανέρχονται σε 1.950 από 45 χώρες (άμεσοι και έμμεσοι) έναντι 1.503 το 2016 και 1.349 το 2014. Η δε συμμετοχή στη διοργάνωση επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας και μάλιστα από όλη τη χώρα, είναι μαζική.

Σήμερα οι πύλες της Agrotica θα είναι ανοιχτές έως τις 20:00, ενώ αύριο, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, τελευταία μέρα της έκθεσης, το ωράριο λειτουργίας θα είναι 10:00 με 19:00.

Η 27η Agrotica  πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης). Υποστηρικτές της είναι η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ