Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Παρεμβάσεις για την αισθητική αναβάθμιση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης

Σε τέσσερις παρεμβάσεις για την αισθητική αναβάθμιση της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης προχωρά η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και ο πρόεδρός της Σταύρος Ανδρεάδης σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι παρεμβάσεις, που ανακοινώθηκαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, από τον Δήμαρχο κ. Στέλιο Αγγελούδη και τον κ. Σταύρο Ανδρεάδη, είναι:

  1. καθαρισμός κάθε μουτζούρας
  2. αντικατάσταση των κατεστραμμένων παγκακίων
  3. τοποθέτηση 15 πάνελ, διαστάσεων 2μ. χ 3 μ. πάνω στα οποία θα κληθούν street artist να δημιοργήσουν τα έργα τους. Οι καλλιτέχνεις θα επιλεγούν απο ειδική επιτροπή. Τα έργα θα παραμείνουν στο χώρο για ένα χρόνο. Κάθε χρόνο θα επαναλαμβάνεται η δημιουργική διαδικασία.
  4. θα αλλάξει εικόνα το κτίριο του αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ το οποίο θα μεταμορφωθεί σε έργο τέχνης από δύο Θεσσαλονικείς street artists.

«Δίνεται ένα σήμα επανεκκίνησης σε αυτό που η πόλη έχει μεγάλη ανάγκη, στην ανάταση της αισθητικής, στην επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος που έχει να κάνει με την εικόνα του παραλιακού μετώπου», τόνισε ο κ. Στέλιος Αγγελούδης. Όπως είπε ο δήμαρχος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Ανδρεάδη για τη δράση του, η συγκεκριμένα συνεργασία αφορά μια εκτεταμένη παρέμβαση σε όλο το μήκος της Νέας Παραλίας, που δικαίως έχει εξελιχθεί σε ένα νέο τοπόσημο της πόλης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει νέα κανονιστική για την παραλία ενώ γθα την φύλαξη της, εκτός από τη δημοτική αστυνομία και την Ελληνική Αστυνομία θα δημιουργηθεί ένα νέο σώμα εθελοντών της νέας παραλίας.

Στη συνέντευξη έλαβε μέρος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας κ.  Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο οποίος επισήμανε ότι σημειώνεται ένα πρόβλημα στην άρδευση του παραλιακού μετώπου, το οποίο θα αντιμετωπιστεί.

Φ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ