Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Παρουσίαση βιβλίου «Τα Βιβλία κάνουν καλό στα μωρά»

Η “Μέριμνα Παιδιού” διοργανώνει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στις 18:00΄, την παρουσίαση του βιβλίου “Τα βιβλία κάνουν καλό στα μωρά” της  MarieBonnafe, σε επιμέλεια – μετάφραση του Γρηγόρη Αμπατζόγλου, καθηγητή Παιδοψυχιατρικής και Επιστημονικό Υπεύθυνο του προγράμματος πρώιμης παρέμβασης «Ζεστή Αγκαλιά». Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της “Μέριμνας Παιδιού”(Εθνικής Αμύνης 17, 4ος όροφος).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: Μέσα από την παρουσίαση θα αναδειχθεί η σημαντική σχέση των μωρών με τα βιβλία και της ευχαρίστησης που αντλούν μέσα από αυτά. Επιπλέον θα αναλυθεί η ανάγκη του μωρού για παιχνίδια με τη φαντασία του χωρίς τα οποία δεν θα κατακτούσε τη γλώσσα ούτε τον πλούτο της ζωής του πνεύματος. Ενάντια στο ρεύμα της καταναγκαστικής «σχολικού τύπου» εκμάθησης η συγγραφέας υποστηρίζει  τη «δωρεάν» ανάγνωση χωρίς συγκεκριμένο παιδαγωγικό στόχο, την ανάγνωση απλά και μόνο για την ευχαρίστηση που προσφέρει  καθώς αυτή είναι η καλύτερη προϋπόθεση για την πρόσβαση στον γραπτό λόγο. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η κ. Χριστίνα Χατζηδημητρίου, Κλινική Ψυχολόγος και η κ. Ευτέρπη Κολαρά, Λογοθεραπεύτρια, Ειδική Παιδαγωγός ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ.Μ Φαϊτακης Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής ΕΣΥ, Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για τη ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ:

Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ιδρύθηκε το 1921 με σκοπό την προστασία του παιδιού και της υγείας του και μέσω των παιδικών εξοχών και της παιδιατρικής της κλινικής πρόσφερε επί μισό αιώνα  πολύτιμες υπηρεσίες σε εκατοντάδες παιδιά της Β.Ελλάδος.  Σήμερα η ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ λειτουργεί 2 παιδικούς σταθμούς σύμφωνα με τα σύγχρονα ψυχοπαιδαγωγικά δεδομένα της προσχολικής ηλικίας, με απώτερο στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού ενώ παράλληλα συνεχίζει να προσφέρει κοινωνικό έργο.

 

Παρουσίαση  βιβλίου «Τα Βιβλία κάνουν καλό στα μωρά»

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, 18:00΄

Χώρος: ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ, Εθνικής Αμύνης 17 (4ος όροφος), τηλ. 2310270466.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ