Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Περιβαλλοντική αναβάθμιση της Ευγενίου Τραπεζούντος στην Πολίχνη

Στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου «Περιβαλλοντική αναβάθμιση οδού Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντος σε πράσινο άξονα περιπάτου και διασύνδεσης σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου Παύλου Μελά» θα γίνουν τροποποιήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται από Πολίχνη προς την έξοδο στην περιφερειακή οδό και το αντίστροφο.

 

Από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 ξεκινά η ΦΑΣΗ Α που περιλαμβάνει τα εξής:

Οι εργασίες θα εκκινήσουν ανατολικά του κυκλικού κόμβου των οδών Αγνώστου Στρατιώτη Αγνώστου Στρατιώτη Ολυμπιονίκη Καρυπίδη. Αρχικά για την διαμόρφωση των προτεινόμενων  παρεμβάσεων θα αποκλειστεί η κυκλοφορία στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη και συγκεκριμένα  στο τμήμα της από την οδό Ολυμπιονίκη Καρυπίδη μέχρι την οδό Ιφιγένειας (Φάση Α-1).

Η κίνηση των οχημάτων είτε αυτά κινούνται από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, είτε από την οδό Ιφιγένειας, θα πραγματοποιείται μέσω των οδών Ευγενίου Τραπεζούντος – Παπαϊωάννου – 25ης Μαρτίου – Μαυρολεύκης – Οπλαρχηγού Βελέντζα και Ολυμπιονίκη Καρυπίδη, όπως φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο. Σε κρίσιμα σημεία της διαδρομής της εκτροπής της κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν οι σχετικές πινακίδες που θα πληροφορούν για την παράκαμψη που απαιτείται (Σχέδιο ΓΕΝ – 1). Έπειτα, για τις ανάγκες διαμόρφωσης του κόμβου των οδών Αγνώστου Στρατιώτη με την οδό Ιφιγένειας, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός τμήματος της πρόσβασης της οδού Ιφιγένειας, καθώς επίσης και της οδού Αγνώστου Στρατιώτη ανατολικά της διασταύρωσης (Φάσεις Α-2,  Α-3). Αρχικά στην Φάση Α-2, θα πραγματοποιηθεί η καθαίρεση των υφιστάμενων κατασκευών, ώστε να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο πλάτος οδοστρώματος και να διαμορφωθεί το προβλεπόμενο πεζοδρόμιο στο δυτικό σκέλος του κόμβου. Στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί η προτεινόμενη διαμόρφωση του κόμβου στην Φάση Α-3. Και στις δυο φάσεις η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά, καθώς το εναπομείναν πλάτος του οδοστρώματος και για τις δύο οδούς επαρκεί για την εξυπηρέτηση και των δύο κατευθύνσεων κυκλοφορίας. Επίσης και στις δύο φάσεις, θα εξασφαλιστεί διάδρομος κίνησης για τους πεζούς ίσος με το προβλεπόμενο πλάτος 1,20μ. Ο προβλεπόμενος διάδρομος κίνησης πεζών θα πρέπει να μπορεί να εξυπηρετήσει και άτομα μειωμένης κινητικότητας και ΑμεΑ. Όπου απαιτείται ώστε να εξασφαλίζεται ο διάδρομος κίνησης πεζών, πριν την πλήρωση και αποκατάσταση των σκαμμάτων στην αρχική τους υψομετρία, θα τοποθετούνται γεφυρώσεις  σκαμμάτων, ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα. Η διάρκεια των εργασιών για κάθε μια  από τις δύο φάσεις θα είναι 5 μέρες. Οι παραπάνω καταλήψεις οδοστρώματος και αποκλεισμοί κατευθύνσεων κυκλοφορίας θα ρυθμίζονται από την προβλεπόμενη εργοταξιακή σήμανση (Σχήματα 2.3.1., 2.3.2., 2.3.3., 2.3.4. ΟΜΟΕ-ΣΕΕΟ – ΦΕΚ B 905 – 20-05-2011), όπως απεικονίζεται στο αντίστοιχο σχέδιο Α-1.  Η ολοκλήρωση των εργασιών της φάσης Α θα διαρκέσει 4 μήνες (αρχική εκτίμηση).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ