Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
31.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πιλοτικό πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών “Χρώμα στα Ελληνικά νησιά”

Στη Λέρο συνεχίζεται και ολοκληρώνεται το πιλοτικό πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών “Χρώμα στα Ελληνικά νησιά”, μέχρι 31 Ιουλίου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου από τον Άγιο Ευστράτιο, πέρασε από Φούρνους, Λειψούς και καταλήγει στη Λέρο.

Εκεί, θα δημιουργηθούν τρεις τοιχογραφίες στην προβλήτα του λιμανιού στο Παντέλι, με θεματικές εστιασμένες στη μυθολογία με τη θέα Άρτεμη, στην θάλασσα και στο σύμβολο της ειρήνης το περιστέρι.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Kez, Pupet και Same84.

Η διαδικασία δημιουργίας των τοιχογραφιών είναι «ανοιχτή» στο κοινό, και οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τους χώρους, να παρακολουθούν ζωντανά τη δημιουργία υλοποίησης των έργων και να συζητούν με τους καλλιτέχνες.

Ώρες υλοποίησης των τοιχογραφιών 9.00 – 13.00 και  18.00-24.00

Σε ημέρα και χώρο που θα ανακοινωθεί, θα υλοποιηθεί και η συμμετοχική δράση για τους πολίτες και επισκέπτες του νησιού, κατά την διάρκεια της οποίας θα δημιουργηθούν περιγράμματα και με υλικά που θα δοθούν χρώματα, πινέλα, γάντια και ποδιές θα ζωγραφίσουν μια δική τους τοιχογραφία.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και υπό την αιγίδα του Δήμου Λέρου.

Περισσότερες πληροφορίες: urbanact.gr ,  fb/urbanact.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ