Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Το τσάι του βουνού Σιδερίτης και οι ευεργετικές του ιδιότητες»

Οι ευεργετικές ιδιότητες του Σιδερίτη (τσάι του βουνού) αναδείχθηκαν από τους ομιλητές επιστήμονες στην παρουσίαση του βιβλίου  του Σπύρου Τσιάπου «Το τσάι του βουνού Σιδερίτης και οι ευεργετικές του ιδιότητες» (εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία) που παρουσιάστηκε σήμερα το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου Μαλλιάρης Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, τηλ. 2310 277113).

“Είναι ένα πολυσχιδές βιβλίο. Προσεγγίζει ένα ρόφημα από τη σκοπιά της διαδικασίας παραγωγής και σαν επιχειρηματική δραστηριότητα. Δίνει διέξοδο σε επαγγελματίες”, τόνισε στην ομιλία της η Χριστίνα Τσιτσιμπίκου (δεύτερη από δεξιά), Χημικός – Τοξικολόγος, MSc, PhD, ERT, Επίτιμη Γενική Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας στο Γενικό Χημείο του Κράτους , στην Επιτροπή Ανάλυσης Κινδύνου – Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών. “Θα έκανα δώρο το βιβλίο σε ένα φίλο για να βρει ένα άλλο ρόφημα. Γιατί να πίνει καφέ, αναψυκτικά κ.α.”, συμπλήρωσε.

“Το  βιβλίο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε το θησαυρό της βιοποικιλότητας. Το βιβλίο δίνει ένα χρήσιμο οδηγό καλλιέργειας”, σύμφωνα με την Αυγουστίνα Γκαλιτσοπούλου (πρώτη από αριστερά), Γεωπόνο Επιστήμονα Τροφίμων, MSc, PhD, Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης στη Βιομηχανία Ελαιώνες Χαλκιδικής Α.Ε.

“Επιτέλους, γράφτηκε ένα βιβλίο για τρόφιμα από έναν επιστήμονα τροφίμων, που έχει γνώσεις και έχει σπουδάσει το αντικείμενο”, τόνισε ο Νίκος Γεωργιάδης (πρώτος από δεξιά), Επιστήμονας Τροφίμων – Τοξικολόγος, MSc, MBA, Επιστημονικός Υπάλληλος στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Ο ίδιος, μιλώντας για τα οφέλη του Σιδερίτη, τόνισε την ύπαρξη αρκετών αντιοξειδωτικών ουσιών σε αυτό. Επίσης αναφέρθηκε στις ανάγκες του οργανισμού σε αντιοξειδωτικά, επισημαίνοντας το γεγονός της δέουσας προσοχής που πρέπει να δίνεται στην κατανάλωση διατροφικών συμπληρωμάτων με αντοξειδωτικές ουσίες.

Ο συγγραφέας Σπύρος Τσιάπος (δεύτερος από αριστερά), Γεωπόνος Επιστήμονας Τροφίμων, MSc,εξήγησε ότι το τσάι του βουνού, σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται να έχει παρόμοιες ευεργετικές ιδιότητες με το πράσινο τσάι. “Είδα ότι σε άλλες χώρες πίνουνε πράσινο τσάι. Εμένα μου αρέσει πολύ το τσάι του βουνού και θεωρώ ότι είναι καλύτερο να πίνουμε τσάι του βουνού”, ανέφερε ο συγγραφέας.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Νατάσα Μποζίνη (στο κέντρο), η οποία διαπίστωσε ότι η παρουσίαση μεταβλήθηκε σε ημερίδα, μέσα από την οποία εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα για τις ωφέλειες του τσαγιού του βουνού, για την επιχειρηματική δραστηριότητα, για το ρόλο της διαφήμισης και τη συμπεριφορά του καταναλωτικού κοινού ως προς την επιλογή του τσαγιού (και άλλων προϊόντων). Αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου, στις έρευνες του συγγραφέα και συνόψισε τα εξαχθέντα συμπεράσματα.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Ζέρβας και Δημήτρης Κούβελας, ο πρώην υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Αβραμίδης, συγγραφείς, επιστήμονες, αναγνώστες, συγγενείς και φίλοι του συγγραφέα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον συγγραφέα να υπογράφει βιβλία για τους αναγνώστες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ