Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Πλάκα στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

Ώς ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει οπωσδήποτε όποιος θέλει να εκτεθεί στα κοινά ή βρίσκεται υπό σκέψη για το εάν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές (σε τοπικό ή πανελλαδικό επίπεδο) χαρακτηρίζεται το νέο πόνημα του Βαγγέλη Πλάκα με τίτλο “Εκλογές στην Πράξη. Το εγχειρίδιο του υποψηφίου» (εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία), που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 9 Απριλίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πολυχώρου Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια” (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα).

Πολιτικοί απ’ όλους τους χώρους, βουλευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνάδελφοι, φίλοι του συγγραφέα, αναγνώστες, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τους ομιλητές να αναλύουν όλες τις πτυχές του περιεχομένου του βιβλίου και να διατυπώνουν τις απόψεις τους για την χρησιμότητα του.

 

Χαιρέτησαν, ο κ. Δημήτρης Γαλαμάτης, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης και ο κ. Νίκος Σδούγγος, Πολιτικός Επιστήμονας, Μέλος Δ.Σ. ΔΕΠΘΕ, ενώ ομιλητές ήταν ο κ. Ζήσης Ιωακείμοβιτς, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, ο κ. Κώστας Αμπατζάς, Γραμματέας Νομαρχιακής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κ. Ρόζα Εδιάρογλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας -Τύπου Νομαρχιακής Α’ Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ και ο συγγραφέας.

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και τέλος ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι βουλευτές κ.κ. Θεόδωρος Καράογλου, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας, Άννα Ευθυμίου, Γιάννης Αμανατίδης, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κώστας Γουτίκας, Πάρης Μπίλλιας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πέτρος Λεκάκης, ο γ.γ. του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Λιακόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Κούπκας, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Γιώργος Ορφανός, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Στέφανος Γωγάκος, ο γ.γ. της ΕΣΗΕΜ-Θ κ. Βασίλης Κοντογουλίδης κ.α.

Συντόνισε ο Φώτης Κουτσαμπάρης, Δημοσιογράφος.

Σχετικά με το βιβλίο:

Το βιβλίο «Εκλογές στην Πράξη. Το εγχειρίδιο του υποψηφίου» είναι η 2η Έκδοση Συμπληρωμένη του βιβλίου που εκδόθηκε το 2018 από το ΕΛΙΝΕΚΑ και διανεμήθηκε σε όσους συμμετείχαν στα «Politics and Media Workshop» εκείνης και της επόμενης χρονιάς.

 

Προλογίζουν οι:

Γιάννης Κωνσταντινίδης, Αν. Καθηγητής ΠΑΜΑΚ

Ιωάννα Κωσταρέλλα, Αν. Καθηγήτρια ΑΠΘ

Ρεβέκκα Παιδή, Αν. Καθηγήτρια ΠΑΜΑΚ

Περικλής Πηλείδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας

 

 

Από το οπισθόφυλλο:

Υποψήφιος λοιπόν! Και τώρα τι κάνουμε; Καλή η απόφαση για μια υποψηφιότητα αλλά μετά; Πώς γίνεται μια ρεαλιστική στοχοθέτηση και πώς η κατάρτιση της στρατηγικής; Σε ποιο κοινό απευθυνόμαστε και πώς αυτό το κάνουμε με μοναδικό, ξεχωριστό τρόπο; Πώς θα χειριστούμε τα social media, τι θα λέμε, πώς θα το λέμε, ποιοι θα είναι οι συνεργάτες μας, θα κάνουμε δημοσκόπηση, ποιους τρόπους θα επιλέξουμε για την προβολή; Και οι αντίπαλοι; Το πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον; Τι γίνεται με αυτά; Πολλά ερωτήματα! Όσα και τα ανοικτά μέτωπα και οι προ – κλήσεις που έχει μπροστά του ένας υποψήφιος. Στο βιβλίο αυτό δίνονται απαντήσεις!

 

Σύντομο βιογραφικό Βαγγέλη Πλάκα

Ο Βαγγέλης Πλάκας σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων-Οργανισμών και Δημοσιογραφία και έχει μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία. Έχει παρακολουθήσει προγράμματα εξειδίκευσης στη Διοίκηση ΜΜΕ και την Πολιτική Επικοινωνία.Από το 1996 εργάζεται ως δημοσιογράφος. Έχει γράψει τα ιστορικά δοκίμια “Το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη. 60 χρόνια μετά” και “Το χωριό που νίκησε τον θάνατο. Η ιστορία της κατολίσθησης του Μικρού Χωριού Ευρυτανίας”, το οποίο έχει γυριστεί και Ντοκιμαντέρ. Επίσης, τα πολιτικά βιβλία “Οι αγωνίες της Μέσης Πολιτείας και η πολιτική δίχως γωνίες” και “Η νέα μεταπολιτευτική Πολιτεία”. Από τις εκδόσεις «Μαλλιάρης-Παιδεία» κυκλοφόρησε το 2022 το βιβλίο του «Αρίστη Παγιατάκη. Η πρώτη» Εκδίδει και επιμελείται από το 2007 την ετήσια έκδοση “Πολιτικό Ημερολόγιο Ατζέντα Θεσσαλονίκης’ και είναι συντονιστής του ετήσιου «Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης» του ΕΛΙΝΕΚΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ