Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
34.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Προγράμματα για παιδιά στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά παρουσιάζονται τον Απρίλιο στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης (Γρ. Κολωνιάρη 23, τηλ. 231 051 4780). Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

 Πέμπτη 12/04/2018 και ώρα 11:00-12:00 μ.μ.
«Ήθη και έθιμα της Λαμπροβδομάδας»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στην ελληνική παράδοση και λαογραφία.Ελάτε να μάθετε για την εβδομάδα που ακολουθεί αμέσως μετά το Πάσχα και αποτελεί συνέχεια της Μ. Εβδομάδας, με πολλά έθιμα και παραδόσεις. Τα παιδιά μέσα από εικόνες, λαογραφικά βιβλία και κατασκευές θα χαρούν και θα κατανοήσουν τον αναστάσιμο χαιρετισμό  «Χριστός Ανέστη» που θα ανταλλάσουν οι πιστοί μεταξύ τους για 40 ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου.
Με την βιβλιοθηκονόμο Ελένη Ελληνίδου
Για παιδιά από 5 – 10 ετών. Με προεγγραφή έως 10 παιδιά.

Τετάρτη 18/04/2018 και ώρα 10:30-11:30 μ.μ.
«Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κου Μόρρις Λέσμορ»/W.E.Joyce
Ο Μόρρις Λέσμορ αγαπούσε τις λέξεις.
Αγαπούσε τις ιστορίες.
Αγαπούσε τα βιβλία.
Κάθε ιστορία, όμως, έχει τις αναποδιές της.
Παρ’ όλα αυτά, η δύναμη της ιστορίας θα σώσει την ημέρα!
Αφήγηση και  προβολή της ιστορίας και ξενάγηση στο χώρο της βιβλιοθήκης.
Με την βιβλιοθηκονόμο Βασιλική Ιντζίρη.

 Πέμπτη 19/04/2018 και ώρα 10:00-11:00 μ.μ.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ας κάνουμε το πλανήτη μας πιο χαρούμενο»
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γής που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 22 Απριλίου με σκοπό να ευαισθητοποίηση τους πολίτες για θέματα προστασίας της γης. Ελάτε στη βιβλιοθήκη να γνωρίσετε πώς να υποστηρίξουμε όλοι την πράσινη ζωή.Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο σε βιωματικά παιχνίδια, βιβλία εικόνες και ζωγραφική.
Με την φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ Καλέγκα Ελευθερία –Παναγιώτα.
Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή έως 20 παιδιά.

 Παρασκευή 20/04/2018 και ώρα 10:00π.μ..-11:00 π.μ.
«Το μικρό σπίτι της Νίνας» /Εύα Ιεροπούλου
Μυρμηγκοφάγοι που κυνηγούν άτακτα μυρμήγκια, λαίμαργα μαντρόσκυλα, βραζιλιάνες τίγρεις που τρελαίνονται για καφέ και δυο ελέφαντες, παγκόσμιοι πρωταθλητές χορού. Μα πώς γίνεται όλοι αυτοί να χωρέσουν στο σπιτάκι της Νίνας, που είναι τόσο, μα τόσο, μικρό;……
Αφήγηση και προβολή του παραμυθιού. Ξενάγηση στο χώρο της Βιβλιοθήκης
και ακολουθεί ανοιξιάτικη κατασκευή.
Με την βιβλιοθηκονόμο Βασιλική Ιντζίρη.
Για παιδιά 4-5 ετών .Με προεγγραφή έως 15 παιδιά.

Παρασκευή 20/04/2018 και ώρα 6:00 μ.μ.-7:00 μ.μ.
«Η Λαμπρίτσα Λάμπη και η πεταλούδα»/ Εριφύλη Πασπάτη
Τι μπορεί να σου συμβεί όταν συναντάς κάποιον που σε εντυπωσιάζει και θέλεις οπωσδήποτε τη φιλία του; Η λαμπρίτσα αυτό αποζητά από τη θαυμαστή πεταλούδα. Όμως τι αντίκτυπο έχει αυτό στη δική της ζωή και μήπως, αν δεν μπορεί να ευτυχήσει, ο χωρισμός είναι μια λύση; Στο βιβλίο αυτό κρύβεται η ιστορία μιας συνάντησης. Θέλεις να μάθεις και εσύ γι’ αυτήν;
Θα αφηγηθούμε την ιστορία και θα μάθουμε για τη μαγική μεταμόρφωση μιας κάμπιας σε πανέμορφη πεταλούδα… που αποτελεί ένα από τα ανεξήγητα μυστήρια της φύσης. Μύθους από την αρχαία Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Συμβολισμοί, προλήψεις και οιωνοί γαλήνης και ευτυχίας με το πέταγμα τους. Ακολουθεί ομαδικό κολάζ και κατασκευή με πεταλούδες.
 Υλικά που θα χρειαστούν:  Κόλλα stick
 Με την βιβλιοθηκονόμο Ελένη Ελληνίδου
Για παιδιά από 5 – 10 ετών. Με προεγγραφή έως 12 παιδιά.

 Τρίτη 24/04/2018 και ώρα 10:00-12:00

Πέμπτη 26/04/2018 και ώρα 10:00-12:00

Παρασκευή 27/04/2018 και ώρα 10:00-12:00

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  : “Παίζουμε με τα βιβλία, γνωρίζουμε τη βιβλιοθήκη”  Πρόκειται για δίωρες  δράσεις φιλαναγνωσίας που θα απευθύνονται σε τάξεις Δημοτικών Σχολείων (Γ’ –ΣΤ’). Θα πραγματοποιούνται από φοιτητές και φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ με τον σχεδιασμό και την εποπτεία της Καθηγήτριας Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Βενετίας Αποστολίδου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Διδακτική της λογοτεχνίας».
Ο σκοπός των δράσεων θα είναι να γνωρίσουν οι μαθητές διάφορα είδη βιβλίων, να διαβάσουν αποσπάσματα και να κάνουν παιγνιώδεις δραστηριότητες πάνω σε αυτά αλλά και να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας μιας βιβλιοθήκης με απώτερο σκοπό να εγγραφούν ως χρήστες της.

Παρασκευή 27/04/2018 και ώρα 6:00 μ.μ.-7:00 μ.μ.
«Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία»/Antonie Schneider
Ένα πρωινό η κυρία Δυστυχία αποκτά έναν ασυνήθιστο γείτονα. Ο κύριος Ευτύχης χαιρετά το πρωί τον ήλιο, το βράδυ το φεγγάρι και τα αστέρια. Επιπλώνει με χαρά το σπίτι του και σκορπίζει ακούραστα σπόρους στον κήπο. Πολύ γρήγορα φυτρώνουν τα ωραιότερα λουλούδια πάνω από το φράχτη του. Όλα αυτά όμως δεν αρέσουν καθόλου στην κυρία Δυστυχία, που αποφασίζει: «Ο κύριος Ευτύχης πρέπει να φύγει!» Θα τα καταφέρει να τον διώξει;
Αφήγηση και προβολή του παραμυθιού. Στη συνέχεια θα κατασκευάσουμε χαρούμενες γλαστρούλες από ανακυκλώσιμα υλικά που θα φυτέψουμε τους δικούς μας σπόρους.
Υλικά που θα χρειαστούν:  Κόλλα υγρή.
Με την βιβλιοθηκονόμο Βασιλική Ιντζίρη.
Για παιδιά από 5 – 10 ετών. Με προεγγραφή έως 12 παιδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ