Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Προκήρυξη ακροάσεων για νέους μουσικούς ορχήστρας

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης προσκαλεί νέους μουσικούς ορχήστρας ηλικίας 8-25 ετών να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στις σχετικές ακροάσεις για την επιλογή νέων μελών στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ΜΜΘ (MOYSA – Megaro Youth Symphony Orchestra).

Οι ακροάσεις θα διεξαχθούν τη Μ. Τετάρτη 4 και τη Μ. Πέμπτη 5 Απριλίου 2018, στην αίθουσα της MOYSA, στο επίπεδο -1 του Μ2, μεταξύ των ωρών 11:00 και 18:00.

Οι φετινές ακροάσεις απευθύνονται σε μουσικούς με επίπεδο τουλάχιστον Α’ ανωτέρας στο μουσικό τους όργανο και αφορούν στα παρακάτω όργανα συμφωνικής ορχήστρας: φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, σαξόφωνο άλτο, σαξόφωνο τενόρο, φαγκότο, κόρνο, τρομπέτα, τρομπόνι, τούμπα, άρπα, κρουστά, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο.

Για τη συμμετοχή στην ακρόαση οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους στο moysa@tch.gr μέχρι και την Κυριακή 1 Απριλίου 2018. Στο «θέμα» (subject) της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) θα πρέπει να αναγράφεται επακριβώς: Αίτηση συμμετοχής στις ακροάσεις MOYSA.

Οι επιτυχόντες των ακροάσεων θα ενταχθούν άμεσα στο δυναμικό της ορχήστρας στελεχώνοντάς την για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του διαστήματος Απριλίου-Ιουνίου 2018 (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 27 Απριλίου 2018 και 23 Μαΐου 2018, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 21 Μαΐου 2018, Ηρώδειο 14 Ιουνίου 2018 κ.ά.).

Κύριος σκοπός της Ορχήστρας είναι να φέρει σε επαφή τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της Θεσσαλονίκης, των περιφερειακών δήμων αλλά και πιο απομακρυσμένων περιοχών κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να συνυπάρξουν σε μία πρότυπη μουσική κοινότητα, να εκπαιδευτούν περαιτέρω στην ορχηστρική τέχνη, να συμπράξουν με διεθνείς μουσικούς και σολίστ υπό τη διεύθυνση επιφανών διευθυντών ορχήστρας, να γνωρίσουν σημαντικούς δασκάλους και να συμμετέχουν σε σχετικές δραστηριότητες εντός και εκτός ΜΜΘ.

Αναλυτικά η προκήρυξη, οι όροι και οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού, καθώς και η αίτηση συμμετοχής, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης www.tch.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ