Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

 Προς ολοκλήρωση η μεγάλη εργολαβία της οδοποιΐας και ηλεκτροφωτισμού στις Συκιές 

Με την ασφαλτόστρωση του μεγαλύτερου τμήματος της οδού Ανδρέα Δημητρίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εξελίσσεται η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου οδοποιΐας, ηλεκτροφωτισμού και αναπλάσεων στη Δ.Ε. Συκεών, συνολικού προϋπολογισμού 3.261.809 ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο και περιλαμβάνει περισσότερες από 30 οδούς.
Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία ασφαλτόστρωσης ανέλαβαν υπηρεσία για την ολοκλήρωση της συνολικής ανακατασκευής του κεντρικού οδικού άξονα των Συκεών, όπως είναι η οδός Ανδρέα Δημητρίου, από την οδό Ελ.Βενιζέλου, στο ύψος της Γρ. Λαμπράκη, μέχρι και την οδό Κύπρου, έχοντας απομείνει μόνο ένα μικρό τμήμα (Κύπρου-Ρ.Φεραίου), στο οποίο, ωστόσο, εξελίσσονται οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων και της υπογείωσης του δικτύου της ΔΕΗ.

«Συνεχίζοντας τον αγώνα και την προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο δήμο, παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις εκ μέρους της ΔΕΗ, προχωράμε στην ολοκλήρωση του μεγάλου έργου που ξεκινήσαμε εδώ και χρόνια για την υπογείωση του δικτύου χαμηλής και μεσαίας τάσης, έχοντας αποψιλώσει επιτέλους τους ξύλινους στύλους και τα εναέρια δίκτυα. Έργα σαν και αυτό της οδού Ανδρέα Δημητρίου έρχονται να προστεθούν σε τόσα άλλα που εκτελεί ο δήμος μας, και μάλιστα σε δύσκολες χρονικά περιόδους, στηρίζοντας και με τον τρόπο αυτόν την ανάπτυξη», σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ, πραγματοποίησε επίσκεψη και επιθεώρηση των εργασιών.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Γκατζές υπογράμμισε τη «διαρκή ετοιμότητα των τεχνικών Υπηρεσιών για τον σχεδιασμό και υλοποίηση μεγάλων έργων στο δήμο μας που διαρκώς αλλάζουν την εικόνα από περιοχή σε περιοχής και από γειτονιά σε γειτονιά».

Χαρακτηριστικά τοπικής αγοράς!
Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι εκτεταμένες παρεμβάσεις ανακατασκευής των πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού, αφού έγινε (με καθυστέρηση δυο χρόνων) η αποψίλωση των εναέριων δικτύων και η υπογείωση των δικτύων επί της Ανδρέα Δημητρίου και των κάθετων οδών αυτής, που αποτελούσε προϋπόθεση για την ανάπλαση των αντίστοιχων πεζοδρομίων και κεντρικών οδικών αξόνων.

Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής, η υλοποίηση της οποίας βαίνει προς ολοκλήρωση, αντικαθίσταται ο υπάρχων φωτισμός με φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας LED για την εξοικονόμηση οικονομικών και ενεργειακών πόρων, αλλά και ενίσχυση των προϋποθέσεων ασφάλειας των πολιτών, ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την προσβασιμότητα και κίνηση των ΑμεΑ.

Τα πεζοδρόμια στην οδό Ανδρέα Δημητρίου διαπλατύνονται και ανακατασκευάζονται με νέα πλακόστρωση, με νέου τύπου ηλεκτροφωτισμό και τοποθέτηση κάγκελων ασφαλείας, με τη τελική εικόνα της οδού να ενισχύει τα χαρακτηριστικά τοπικής αγοράς με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Σημειώνεται ότι συνεχίζονται με επιταχυνόμενους ρυθμούς και οι εργασίες για την ανακατασκευή και ανάπλαση της λεωφόρου Γεωργίου Παπανικολάου στα Πεύκα, με τον συνολικό προϋπολογισμό αυτών των δύο μεγάλων τεχνικών παρεμβάσεων να ανέρχεται στα 8.241.809 ευρώ, ποσό που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ