Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Σε αυξημένη ετοιμότητα – επιφυλακή η Περιφέρεια Κ.Μ. για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων 

Σε πλήρη ετοιμότητα και αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε αυτοψία στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έπειτα από έκτακτη σύσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχες των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας είναι από σήμερα και για όσο διάστημα διαρκέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας σε 24ωρη επιφυλακή.Ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε επίσης σε ανάλογη σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες της χώραςκαι την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας: «Για το αναμενόμενο κύμα κακοκαιρίας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έθεσε σε διαρκή επιφυλακή το προσωπικό της και100 μηχανήματα αποχιονισμού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Ήδη έχουμε προμηθευτεί 10.000 τόνους αλατιού, ενώ συντονίζουμε τις προσπάθειές μας με την Πολιτική Προστασία και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ώστε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ανάλογη συνεργασία υπάρχει και με τους Δήμους, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, αλλά και με τις εθελοντικές ομάδες, οι οποίες επίσης είναι στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας, καθώς οι προγνώσεις προϊδεάζουν για σφοδρό κύμα κακοκαιρίας».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να τηρούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και φορέων: «Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων αρμόδιων αρχών και φορέων, να ενημερώνονται εγκαίρως από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία, να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας, να περιορίσουν τουλάχιστον για το επόμενο τριήμερο τις μετακινήσεις τους και να προμηθευτούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Ήδη η περιοχή μας πλήττεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ περιμένουμε σφοδρές χιονοπτώσεις, αλλά και φαινόμενα ολικού παγετού μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Εφιστώ την προσοχή όλων: Η κλιματική αλλαγή δυστυχώς είναι εδώ και πλέον βιώνουμε όλοι τις επιπτώσεις της, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να είναι ολοένα πιο συχνά και να δοκιμάζουν τις αντοχές των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, αλλά και τις αντοχές των έργων και των παρεμβάσεων θωράκισης, που έχουμε υλοποιήσει. Η καλή συνεργασία όλων είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει τα μεγάλα προβλήματα».

Οι πολίτες καλούνται να ενημερώνονται για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και τις προειδοποιήσεις μέσα από τις ανακοινώσεις της ΕΜΥ (www.emy.gr), από τα έκτακτα δελτία τύπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr) και από τα socialmedia της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (https://www.facebook.com/CivilProtectionPKM/ και https://twitter.com/ADPP_PKM). Σε περιπτώσεις ανάγκης τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: Αστυνομία 100, Πυροσβεστική 199, ΕΚΑΒ 166, Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ