Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Καλαμαριάς για έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς, με εντολή του Δημάρχου, Γιάννη Δαρδαμανέλη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που είναι προ των πυλών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

«Βρισκόμαστε πάντα σε επαγρύπνηση, είτε η κακοκαιρία επηρεάσει την πόλη μας, είτε όχι. Οφείλουμε να προστατεύουμε τους πολίτες μας και η Πολιτική μας Προστασία είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο», τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Τα εκχιονιστιστικάμηχανήματα είναι έτοιμα, αλάτι θα μοιραστεί στα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες,ενώ ήδη έχουν οριστεί τα 14 σημεία, όπου θα υπάρχουν σακούλες με αλάτι, εάν ο καιρός το απαιτήσει, τα οποία μπορεί ο κάθε Δημότης να βρει στον χάρτη που έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, πατώντας εδώ.

Για την μάχη κατά του παγετού είναι διαθέσιμα:

  •   Ένα μεγάλο εκχιονιστικό 4 Χ 4 με αλατοδιανομέα 4m3
  •   Τρία σετ λεπίδας εκχιονισμού και αλατοδιανομέα 0.7m3
  •   Αλάτι αποπαγοποίησης 500 Tn
  •   7.000 σάκοι με αλάτι για τα σημεία διανομής 8 – 10 Kg έκαστος.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς εξάλλου έχει δώσει σαφείς οδηγίες, να μείνουν όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί (σε περίπτωση χιονιά), καθώς η Καλαμαριά βρίσκεται σε κομβικό σημείο και τη διασχίζει ένας από τους κεντρικότερους δρόμους, που οδηγεί στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, τον περιφερειακό, το εργοτάξιο του ΟΑΣΘ και το Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Καλαμαριάς καλεί τους πολίτες σε περίπτωση χιονιά, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους  για την αποφυγή ατυχημάτων και ειδικά μέσα στο πάρκο Κόδρα, καθώς θα  κυκλοφορούν βαρέα οχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ