Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Σε κλίμα συγκίνησης η μετονομασία της οδού Γαζή σε Άλκη Καμπανού

Το όνομα του Άλκη Καμπανού φέρει κι επίσημα από σήμερα (14/03) ο δρόμος, στη Χαριλάου, όπου την 1η Φεβρουαρίου 2022 ο 19χρονος φοιτητής δολοφονήθηκε, πέφτοντας θύμα οπαδικής βίας. Η τελετή μετονομασίας του δρόμου από Θ. Γαζή σε «Άλκη Καμπανού» πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, σε υλοποίηση σχετικής ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που αγαπούσε ο Άλκης, όπου σύχναζε ο Άλκης, μέχρι εκείνη τη μοιραία βραδιά, έναν χρόνο πριν. Ο Άλκης χάθηκε με έναν τραγικό, έναν βίαιο τρόπο, αλλά δικό μας χρέος είναι να κρατάμε την παρουσία του ζωντανή. Κι αυτό που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη μετονομασία του δρόμου ακριβώς αυτόν τον στόχο έχει: Ο Άλκης να βρίσκεται ανάμεσά μας, αυτό το σημείο να θυμίζει για πάντα την ύπαρξη και τον άδικο χαμό αυτού του παιδιού. Όλοι μαζί οφείλουμε να φροντίσουμε, ώστε ποτέ ξανά να μην έχουμε τέτοιες τραγωδίες, τέτοια εγκλήματα», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στο σημείο βρέθηκαν και οι γονείς του Άλκη, με τον πατέρα του, Αριστείδη Καμπανό, να στέλνει το μήνυμα «η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό, με λιγότερη βία».

«Χρέος της πολιτείας είναι να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη του Άλκη και αυτό γίνεται και με τη σημερινή ονοματοδοσία, ώστε να συμβάλουμε καθένας με τον τρόπο του σε μια προσπάθεια που πρέπει να είναι αδιάλειπτη και συνεχής, για να μη συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Ο Άλκης ζει στις καρδιές μας και θα είναι για πάντα εκεί», είπε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Α.Σ. Άρης Λευτέρης Αρβανίτης σημείωσε ότι «ο στόχος ήταν και θα είναι πάντα να μένει άσβεστη η μνήμη του Άλκη, που τόσο άδικα, άνανδρα δολοφονήθηκε σε αυτό το σημείο, ώστε το φως της ψυχής του να διώξει το σκοτάδι που έχει απλωθεί στην πόλη».

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων της πινακίδας της οδού, που φέρει πλέον το όνομα του Άλκη Καμπανού, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, Αντιδήμαρχοι, κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ