Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Στα ροζ η Πολιτιστική Γειτονιά Συκεών για ενημέρωση του καρκίνου του μαστού

Το ιστορικό Βυζαντινό Τείχος και η “Πολιτιστική Γειτονιά” του δήμου Νεάπολης-Συκεών αλλάζουν… χρώμα αυτές τις ημέρες του Οκτώβρη, που έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με τον σύλλογο ΑΕΛΙΑ (Αγάπη, Ελπίδα, Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση), διοργανώνει καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, η οποία θα αναπτυχθεί σε τρία διαφορετικά επίπεδα δράσης.

Η εκστρατεία «Ροζ Οκτώβριος» πραγματοποιείται σε πολλές χώρες και στοχεύει στην κινητοποίηση των γυναικών και των οικείων τους και την αφύπνιση για τον καρκίνο του μαστού μέσω της ενημέρωσης και του διαλόγου, καθώς η νόσος αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου σε ολόκληρο τον κόσμο και μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου.

Έτσι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

► Το Βυζαντινό Τείχος στο ύψος της Πολιτιστικής Γειτονιάς (Τομέας Έβρου, πάρκο Ελπίδος, Συκιές) θα φωτισθεί συμβολικά με ροζ χρώμα. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στις 20.00′, έχει σαν στόχο  να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας σε όλες τις γυναίκες που νοσούν, καθώς και να υπενθυμίσει την έγκαιρη διάγνωση-πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Για τέσσερις ώρες το Βυζαντινό Τείχος θα «ντυθεί» στα ροζ, χρώμα που χρησιμοποιείται ως σύμβολο αφύπνισης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, ενώ κατά τη φωταγώγηση και για διάστημα 60-90 λεπτών, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό στο κοινό και θα προσφερθούν υφασμάτινα φιογκάκια στις γυναίκες.

► Το πρωί της ίδιας ημέρας μαθητές από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών με τη συνοδεία των δασκάλων τους θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό σε γυναίκες κατά μήκος της οδού Επταπυργίου.

► Παράλληλα, η ΑΕΛΙΑ διοργανώνει δύο σεμινάρια αυτοεξέτασης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών και στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Πεύκων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 19.00′ με την υποστήριξη του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν αναλυτική παρουσίαση του τρόπου αυτοεξέτασης και ψηλάφησης του μαστού,  αλλά και τους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για αποτελεσματική πρόληψη της ασθένειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ