Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
30.6 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Στην ανάπλαση της οδού Αποστόλου Παύλου προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης

Την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση Τουριστικού Περιπάτου: Ανάπλαση οδού Αποστόλου Παύλου, από Κασσάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου (Τουρκικό Προξενείο) και από Αγ. Δημητρίου έως Μαν. Κυριακού» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, χθες, Δευτέρα 12 Μαρτίου, στη διάρκεια της 8ης τακτικής συνεδρίασης.

Η σχετική μελέτη εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του Δήμου για την ανάδειξη βασικών τουριστικών – πολιτιστικών διαδρομών που συνδέουν σημαντικά τοπόσημα ή σημεία ενδιαφέροντος και την αναβάθμιση των αντίστοιχων γειτονιών.

Βασικός στόχος του έργου, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης, είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της οδού Αποστόλου Παύλου, όπου βρίσκεται η Οικία Κεμάλ Ατατούρκ -χώρος υψηλής προσέλευσης τουριστών- και επιπλέον η ανάδειξη της τουριστικής διαδρομής από τη Ροτόντα διαμέσου της οδού Αποστόλου Παύλου, μέχρι τα Βυζαντινά Τείχη και την Άνω Πόλη, με παράλληλη αποκατάσταση και ενοποίηση των αστικών υπαίθριων χώρων κατά μήκος της διαδρομής.

Στους επιμέρους στόχους περιλαμβάνονται:

  • η μετατροπή των οδών σε ήπιας κυκλοφορίας
  • η λήψη μέτρων για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης
  • η άρση της πολυμορφίας και η επίτευξη ενός ενιαίου αναγνωρίσιμου ύφους στον κοινόχρηστο χώρο
  • η βελτίωση της προσβασιμότητας
  • η διευθέτηση των χώρων στάθμευσης οχημάτων και δικύκλων
  • η μέριμνα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ
  • η αναβάθμιση του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού

Το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) αναλαμβάνει να εκτελέσει και να παραδώσει το ανωτέρω έργο πλήρως περαιωμένο και λειτουργικό προς τον Δήμο. Για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης, το ΚΕΠΑ θα προχωρήσει σε δημοπράτηση με το σύστημα πρόσκλησης περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών εταιρειών, για την ανάδειξη αναδόχου του έργου με κατ’ αποκοπή τίμημα.

Το έργο, προϋπολογισμού 443.600€, συμπεριλαμβάνεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως ψηφίστηκε με την υπ’  αριθμόν 729/25-5-2017 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και είναι ένα από τα οχτώ τεχνικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5.080.000€, τα οποία υλοποιούνται από το ΚΕΠΑ ως μέρος της συνολικής δέσμευσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ