Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού η εκδήλωση του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης

Εξαιρετική ήταν η εκδήλωση που οργάνωσε χθες το βράδυ ο Μητροπολιτικός Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, με κεντρικό ομιλητή τον διεθνολόγο κ. Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου (στη φωτογραφία τρίτος από δεξιά) και με θέμα “Η πραγματική άλωση δεν έγινε ποτέ”.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης κ. Ηλία Κοντοζαμάνη (στη φωτογραφία δεύτερος από αριστερά) με θέμα “Ο τελευταίος Εσπερινός”, ενώ στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου παράλληλα, εκτέθηκε μέρος των έργων ζωγραφικής του ιδίου, από την συλλογή του «Βυζαντινός κόσμος» που παρουσιάσθηκε πέρυσι στο «Σισμανόγλειο Μέγαρο» της Κωνσταντινουπόλεως υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Ντίνος Κωστόπουλος (στη φωτογραφία δεύτερος από δεξιά)στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους δύο εξαιρετικούς ομιλητές και τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτής της διοργάνωσης,  εντάσσεται στην υποχρέωση που οφείλουν έμπρακτα να κάνουν όλοι οι φορείς μιας συντεταγμένης πολιτείας, για να υπενθυμίζουν στο κοινωνικό σύνολο, ότι πρέπει να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της ιστορίας μας, ιδιαίτερα σήμερα που βάλλονται οι αξίες και οι θεσμοί.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας, του Πολιτιστικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών «Κίονες» και του Συλλόγου Φίλων του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Ο Μητροπολιτικός Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης για μια ακόμη φορά, έδωσε ένα δυναμικό παρόν στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνοντας μια συγκινητική επετειακή εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ