Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Στράτος Καμπισιούλης: καραγκιοζοπαίκτης απο “κούνια”…

Ένας πολυτάλαντος νέος, από τους μικρότερους σε ηλικία καραγκιοζοπαίκτες στην Ελλάδα, ο Στράτος Καμπισιούλης, γοητεύεται και εμπνέεται από την παράδοση της χώρας μας, την οποία προβάλλει στις παραστάσεις του. ‘Αλλωστε, το θέατρο σκιών, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των παιδικών μας χρόνων, συγκαταλέγεται στην παράδοση.

Ο Στράτος Καμπισιούλης γεννήθηκε το 2007 στην Αθήνα. Στα 4 του χρόνια, γνώρισε τον Καραγκιόζη σε παράσταση του Θανάση Σπυρόπουλου.   “Με μάγεψε όλο αυτό. Μου μπήκε το μικρόβιο. Είναι τρομερό να ανακαλύπτεις οτι ένας άνθρωπος μπορεί σε μία ώρα, να κάνει μέχρι και 50 φωνές”, όπως λεει.

Στα 9 του χρόνια βρίσκεται βοηθός και μαθητής πίσω απ’ τη σκηνή του Θανάση Σπυρόπουλου καθώς και του γιού του, Κώστα. Από τότε ξεκινά η πορεία του ως βοηθός σκηνής (χειριστής φιγούρας) καθώς η φήμη του έχει φτάσει στα αυτιά και άλλων καραγκιοζοπαικτών. Έτσι σήμερα εκτός από τον Θανάση & τον Κώστα Σπυρόπουλο έχει βοηθήσει και τον Άθω Δανέλλη, τον Ηλία Καρελλά, τον Γιάννη Νταγιάκο, τον Νικόλα Τζιβελέκη και πολλούς ακόμη καραγκιοζοπαίκτες.


“Χρωστάω να δώσω πολλά ευχαριστώ στον δάσκαλό μου αλλα και σε αυτούς τους καραγκιοζοπαίκτες που με εμπιστεύτηκαν απο το πρώτο λεπτό που με αντίκρησαν”, δηλώνει.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που ευχαριστεί στην πορεία του είναι και ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας, ο οποίος τον κάλεσε το 2022 σε εκπομπή του στο blue sky. “Ευχαριστώ πολύ τον κ. Χαρδαβέλλα για την πρόσκληση και για τα λόγια του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτη τη στιγμή. Χτύπησε το τηλέφωνο και όταν κατάλαβα τη φωνή του έπαθα σόκ”, περιγράφει.

Έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις για φιλανθρωπικό σκοπό και έχει αρχείο με 200 φιγούρες θεάτρου σκιών απο διάφορους ζωγράφους όπως του Τάκη Παλαιοθόδωρου και του Νικόλα Τζιβελέκη.

“Πιστεύω οτι ο Καραγκιόζης είναι της μόδας! Όχι όπως παλαιότερα αλλα είναι σημαντικό που οι περισσότεροι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους σε παραστάσεις. Ο κόσμος του Καραγκιόζη είναι μαγικός και πρέπει κάθε παιδί έστω να κάνει μία “βόλτα” στον κόσμο αυτό”, υποστηρίζει ο Στράτος Καμπισιούλης.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ