Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Συλλαλητήριο στη Βεργίνα – Ακολουθεί νέα συγκέντρωση στην Αλεξάνδρεια

Εκατοντάδες πολίτες έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο που έγινε χθες το απόγευμα στη Βεργίνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας ελληνικές σημαίες, τάχθηκαν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αρχικά, οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι το συλλαλητήριο δεν θα γίνει λόγω της έντονης βροχόπτωσης, το πλήθος κόσμου και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών ωστόσο συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί τελικά το συλλαλητήριο, με τεράστια συμμετοχή.

Κεντρικoί ομιλητές ήταν ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, Θεοφάνης Μαλκίδης και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, που στο τέλος παρακίνησε τον κόσμο να τραγουδήσουν το «Μακεδονία Ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο.

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Η συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί και τίποτα δεν θα τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του ψηφίσματος και την ομόφωνη συμφωνία με το κείμενό του από όλους τους συμμετέχοντες, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε με νέο συλλαλητήριο στις 30 Ιουλίου  στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ