Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

«Συμμαχία ζωής» δήμου Βόλβης και της KIDS SAVE LIVES

Μια «συμμαχία ζωής» που σώζει ζωές, εδραιώνει ο δήμος Βόλβης με την οργάνωση KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, καθώς προχωρά στη δημιουργία δικτύου παροχής πρώτων βοηθειών για άτομα που υφίστανται καρδιακή ανακοπή.

Ήδη, ο δήμος προχώρησε στην προμήθεια πέντε απινιδωτών, τους οποίους παρέλαβε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, μαζί με τον υπεύθυνο της οργάνωσης KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές στον δήμο Βόλβης Χρήστο Ταλιάκα.

Οι απινιδιωτές αυτοί πρόκειται να τοποθετηθούν σε σημεία, τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε 24ωρη βάση, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμοι στους πιστοποιημένους ανανήπτες για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Ειδικότερα, πρόκειται αρχικά για σημεία σε Νέα Βρασνά, Σταυρό και Νέα Απολλωνία, ενώ θα ακολουθήσουν Προφήτης και Αρέθουσα, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση εθελοντών, που θα μπορούν να τους χειριστούν. Με δεδομένο ότι ήδη υπάρχουν άλλοι τρεις απινιδωτές σε Ασπροβάλτα – Σταυρό, σε λίγο διάστημα όλες οι δημοτικές ενότητες του δήμου Βόλβης θα έχουν άμεσα προσβάσιμο απινιδωτή.

Ο δήμαρχος Βόλβης επισήμανε ότι: «εξακολουθούμε να τροφοδοτούμε αυτή τη μεγάλη παράδοση εθελοντισμού που έχουν οι δημότες μας. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε την προμήθεια απινιδωτών, ώστε να καλύψουμε κάθε γωνιά του δήμου μας, και μαζί με τη βοήθεια των αξιέπαινων συμπολιτών μας, να σώζουμε ζωές όπου κι αν χρειαστεί».

Ο δήμαρχος Βόλβης συνεχάρη τον κ. Ταλιάκα και τους συντελεστές της KIDS SANE LIVES, όχι μόνο για το φιλανθρωπικό έργο τους, αλλά και για την επαναφορά στη ζωή ενός 55χρονου, πρόσφατα στην Ασπροβάλτα, έπειτα από 8 απινιδώσεις και τη 45λεπτη προσπάθεια δυο πιστοποιημένων εθελοντών. Ήταν το  12 θύμα εξωνοσοκομειακής ανακοπής που επιστρέφει στη ζωή στη χώρα μας τα τελευταία 2 χρόνια, χάρη στο δίκτυο απινιδωτών και ανανηπτών, που έχουν δημιουργήσει η οργάνωση Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Βόλβης ενισχύει εδώ και χρόνια την προσπάθεια της KIDS SAVE LIVES, παρέχοντας χώρους στα στελέχη της, επικουρώντας στην οργάνωση σεμιναρίων εκπαίδευσης εθελοντών σε ανάνηψη. Είναι εντυπωσιακό, ότι αυτή τη στιγμή, το δίκτυο διαθέτει στο δήμο Βόλβης, σχεδόν 200 πιστοποιημένους  χειριστές απινιδωτή και επτά εκπαιδευτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ