Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Φεστιβάλ «Reworks»

Mουσικές εκδηλώσεις και προβολές ταινιών διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του International Music Festival «Reworks 2017», που θα γίνει στην πόλη από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Το Διεθνές Φεστιβάλ «Reworks» διοργανώνεται τα τελευταία 12 χρόνια και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τις σύγχρονες μορφές μουσικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στο Φεστιβάλ προσκαλούνται για να παρουσιάσουν το έργο τους πρωτοπόροι καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής και κουλτούρας, αλλά παράλληλα δίνεται βήμα για να αναδειχτούν και τα ανερχόμενα ταλέντα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Το συγκεκριμένο μουσικό Φεστιβάλ φιλοξενεί εκτός από μουσικές συναυλίες, side projects, εργαστήρια με θέμα τη μουσική, ομιλίες, installations και visual arts, μετατρέποντας για λίγες μέρες τη σκηνή της Θεσσαλονίκης σε μουσικό πομπό νεωτερικότητας και καινοτομίας, αξιοποιώντας παράλληλα πολύ σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με Φεστιβάλ βεληνεκούς όπως το Sonar, το Insomnia, το Elevate κ.α. Στο πρόγραμμα του International Music FestivalReworks” 2017 περιλαμβάνονται μερικοί από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες από τον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, όπως οι: Hauschka, Dixon, Ben Klock, Aleksi Perala, GHa, Trikk, Paul Kalkbrenner, Solomun, Recondite, Adriatique, Bicepκ.α.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να διοργανώσει, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Προβολή των ταινίων “Real Scenes Berlin” & “Real Scenes London”στις 13/9, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2)

  • Συναυλία νέων καλλιτεχνών της πόλης στις 15/9, στην συμβολή των οδών Ζεύξιδος και Παύλου Μελά

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Reworks 2016, η είσοδος στις εκδηλώσεις του οποίου είναι με εισιτήριο, εκτός από τις εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο: www.reworks.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ