Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img

Συνάντηση (διαδικτυακή) Βούλας Πατουλίδου με 8 δημάρχους

Διαδικτυακή συνάντηση είχαν σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου με τους  οκτώ Δημάρχους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωάννιδης, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης το ολοκληρωμένο δίκτυο ηλεκτροκίνησης στην περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και η δημιουργία στόλου δημοσίων ηλεκτροκίνητων απορριμματοφόρων οχημάτων.

Μέσα στο 2020 η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης κατάφερε να διασφαλίσει επιπλέον πόρους του τρέχοντος προγράμματος ΕΣΠΑ.

Με την επιβράβευση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα για πετυχημένη πορεία του έργου, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ ΠΚΜ παραχωρεί επιπλέον κονδύλι ύψους 15 εκ. ευρώ με την περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη.

Το ΙΜΕΤ ΕΚΕΤΑ προχωρά στην άμεση καταγραφή των διαθέσιμων τύπων ηλεκτροκίνητων οχημάτων προκειμένου να εξεταστούν πόσο πληρούνται οι προϋποθέσεις και καλύπτονται οι ανάγκες για να προχωρήσει γρήγορα το έργο. Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσω του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Πατουλίδου επισήμανε πως ο χρόνος επιλεξιμότητας δράσεων για το τρέχον ΕΣΠΑ είναι το 2023 και γι’ αυτό το λόγο πρέπει οι Δήμοι να κινηθούν γρήγορα.

Η κ. Πατουλίδου κάλεσε του Δημάρχους να συναποφασίσουν την κατανομή των 15 εκατομμυρίων ευρώ και αφού λάβουν την μελέτη του ΕΚΕΤΑ να απαντήσουν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου για τους τύπους και τον αριθμό των οχημάτων που θα χρειαστεί κάθε Δήμος.

Στόχος είναι έως το τέλος Ιανουαρίου να έχει εκδοθεί η πρόσκληση και ο ΦΟΔΣΑ να είναι σε θέση να υποβάλει το τεχνικό δελτίο για το σύνολο των αναγκών των Δήμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ