Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
27 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
spot_img

Συνεχίζει δημιουργικά η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων

“Με συνεργασία και συνεννόηση δεν θα ξεστρατίσουμε από το δρόμο της δημιουργίας και της προσφοράς”. Αυτό δηλώνει η  Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων  η οποία εκλέχτηκε με κανονικές νόμιμες αρχαιρεσίες. Η ίδια διοίκηση αποκαταστάθηκε ως προσωρινή, τυπικά, και εγγυάται τη συνέχεια. Σημειώνεται ότι είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στην Ομοσπονδία καθώς «Ακέφαλη» είχε μείνει εδώ και τρεις περίπου μήνες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων καθώς η θητεία της διοίκησης είχε λήξει στις 30 Ιουνίου, μετά και από την παράταση που της είχε δοθεί τον Μάρτιο του 2020, λογω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου.

Όπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση: “με απόφαση του αρμόδιου Δικαστηρίου επήλθε αποκατάσταση της ευκταίας τάξης στην Ομοσπονδία μας.

Δημιουργήθηκε χωρίς λόγο, προσχηματικά, μια δυσάρεστη παρένθεση, που πλήγωσε το οργανωμένο σαρακατσάνικο κίνημα των συλλόγων μας, την οποία παρένθεση κλείνουμε, διότι μας ενδιαφέρει ο δημιουργικός ανταγωνισμός και όχι η διχόνοια.

Υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη διότι έπρεπε να υπερασπιστούμε το κύρος και την υπόληψη όλων μας στα ενδο-οικογενειακά μας και στην Κοινωνία.

Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Αν μας προτείνονταν μια ανοιχτή παλάμη θα αντιπροτείναμε τη δική μας με κέρδος τη συνεννόηση και τη συνεργασία, για τα οποία υπάρχουμε ως συλλογικά όργανα. Με μια γροθιά όμως δεν μπορεί να γίνει χειραψία. Παρ’ όλα αυτά, εμείς θα κατηγορήσουμε ως αίτιο της προσχηματικής, έτσι κι’ αλλιώς, αναταραχής τον …κορωνοϊό! Αυτός καθήλωσε τους πάντες και ματαίωσε τις συνάψεις πέραν των …εννιά ατόμων. Δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αρχαιρεσίες λόγω των μέτρων γενικής εφαρμογής που έλαβε η Πολιτεία. Κανείς δεν ήθελε και δεν μπορούσε να τις ματαιώσει.

Παραδόξως, την αδυναμία αυτή αξιοποίησαν κακώς – κάκιστα ορισμένοι, χαμηλώνοντας τα αξιώματα και όχι τους εαυτούς τους για να τα φθάσουν αντάξια. Η απόφαση του Δικαστηρίου μας ορίζει ως προσωρινή, τυπικά, Διοίκηση της Ομοσπονδίας, με κύρια αποστολή να υπάρξει συνέχεια της νομιμότητας παρουσίας μας στα διοικητικά όργανα και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να προκηρύξουμε νομότυπα αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης, για την νόμιμη διαδοχή και συνέχεια στο ανώτατο συλλογικό μας όργανο.

Υπήρξε, συγκριτικά με το παρελθόν, ένα κολοσσιαίο έργο και μια αναγνώριση της Πολιτείας και της Κοινωνίας, που τιμά όλους μας. Αυτά τα συλλογικά επιτεύγματα μας ενδιαφέρει, περισσότερο από κάθε τι άλλο, να τα διασφαλίσουμε, διότι εγγυούνται τη συνέχεια και την περαιτέρω πρόοδο των υποθέσεών μας, με πρώτο και κύριο να συστηθούμε αυθεντικά αυτό που είμαστε οι Σαρακατσαναίοι: πρωτοέλληνες και δημιουργοί αξεθώριαστης παράδοσης με αποκλειστικά ελληνικά στοιχεία. Οι πρώτοι που εφαρμόσαμε τα σναφικά δικαστήρια, την σημερινή δηλαδή εσωτερική διαμεσολάβηση.

Να έχουμε ειρήνη. Να προφυλαγόμαστε  από το χτικιό της διχόνοιας. Με συνεργασία και συνεννόηση δεν θα ξεστρατίσουμε από το δρόμο της δημιουργίας και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο ως ένα δυναμικό κομμάτι του ένδοξου Ελληνικού Έθνους”.

Διορισμός  νέας προσωρινής διοίκησης

Με την από 6.11.2020 και αριθμό 10762 Προσωρινή Διαταγή του Προέδρου Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η οποία εκδόθηκε μετά την από 5.11.2020 αυτοτελή  αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής που υπέβαλαν 16 Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Σ.Σ.,

Α) ανακλήθηκε η από 15.10.2020 χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή και η προσωρινή διοίκηση που είχε οριστεί με αυτή,

Β) χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ( η συζήτηση της οποίας στις 3.11.2020 δεν έγινε λόγω των μέτρων για τον κορωνοιό και δεν έχει οριστεί ακόμη νέα ) και

Γ) διορίστηκε νέα  προσωρινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΣ) με εξουσία να προβεί στις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με σκοπό τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ, καθώς και να προβεί στις αναγκαίες και επείγουσες πράξεις του συλλόγου.

Μετά την ως άνω απόφαση, την 7.11.2020, ημέρα Σάββατο συνήλθε στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της Ομοσπονδίας , σε συνεδρίαση το νέο προσωρινό ΔΣ, με μοναδικό θέμα : «Συγκρότηση σε σώμα του προσωρινού Δ.Σ».

Το ορισθέν προσωρινό Δ.Σ. συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία και των 9 μελών του, τα οποία αποδέχθηκαν τον διορισμό τους και ομόφωνα το προσωρινό Δ.Σ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Μουτσιάνας Γεώργιος του Νικολάου

Αντιπρόεδρος: Μπίκος Ιωάννης του Χριστοφόρου

Γενικός Γραμματέας: Φαρμάκης Ιωάννης του Δημητρίου

Ειδική Γραμματέας: Σοφία Κωστούλα  του Κωνσταντίνου

Ταμίας: Μπάρμπας Παναγιώτης του Γεωργίου

Έφορος: Κατσιούλας Απόστολος του Αθανασίου

Μέλος: Γαλής Δημήτριος του Αργυρίου

Μέλος: Τσακνάκης Βασίλειος του Γεωργίου

Μέλος: Αλεξάκης Κωνσταντίνος του Σταύρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ