Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img

Συνεχίζεται η έκθεση Καμπανών “Άκου Με” στα Γιαννιτσά

Η Διαδραστική Έκθεση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Κεραμικής των ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών “Άκου Με”, συνεχίζεται για έναν μήνα, από την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 μέχρι το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, μετά την μεγάλη συμμετοχή από μαθητές σχολείων και πολίτες. Ήδη τη χρονιά που πέρασε για 2 μήνες στο μικρό θολωτό οθωμανικό μνημείο με το όνομα «Τουρμπέ» δεκάδες μαθητές α’βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και πολίτες επισκέφτηκαν την Έκθεση ΑΚΟΥ ΜΕ για να ακούσουν τον ήχο των καμπανών.

Σε ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και ακουστικής θολωτό μνημείο, που άνοιξε για πρώτη φορά στο κοινό, οι επισκέπτες ακούν τον ήχο των καμπανών του Εργαστηρίου Κεραμικής του ΚΔΑΠΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας και αντίστοιχων δομών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και γίνονται συμμέτοχοι σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Έχουν την ευκαιρία να μάθουν για πρώτη φορά την ιστορία του μνημείου και να σκεφτούν με ανοιχτά αυτιά, να αναρωτηθούν με ανοιχτή καρδιά, να αφουγκραστούν την αναγκαιότητα της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας με την διαφορετικότητα και την Αναπηρία.

ΑΚΟΥ ΜΕ Συμβολική διαδραστική έκθεση

«Ο ήχος της καμπάνας μεταφέρει ένα μήνυμα αγάπης και ενσυναίσθησης για τον συνάνθρωπο. Έχει το νόημα του πληροφορώ, αντιλαμβάνομαι, ενδιαφέρομαι, δίνω προσοχή στον άλλον δίπλα μου» επισημαίνει η κεραμίστρια του Κέντρου ΑμεΑ Αγγελική Παπαδοπούλου.

Οι καμπάνες που ηχούν με διαφορετικούς ήχους και μάλιστα στο θολωτό τμήμα έχουν τοποθετηθεί για να αποδίδουν ήχους νότας, έχουν κατασκευαστεί από μαθητές ειδικών σχολείων και δομών από όλη την Ελλάδα και η Έκθεση παρουσιάστηκε μέσω διαδικτύου σε χώρες του εξωτερικού. Κάθε καμπάνα είναι μοναδική σχεδιαστικά και φυσικά ηχητικά.

Καθημερινά ανοιχτά 10.00-14.00

και Σαββατοκύριακο 10.00-17.00

(κλειστά Μ. Παρασκευή ως Δευτέρα μετά το Πάσχα)

Σχολεία κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2382022999

«Τουρμπέ» περιοχή Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσά

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ