Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Συνέδριο για την καλλιέργεια και την διαχείριση των οπωροκηπευτικών

Με περισσότερες από 300 εισηγήσεις και 270 συνέδρους θα πραγματοποιηθεί το 28ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ), που διοργανώνεται από το Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Porto Palace (28ης Οκτωβρίου 65, τηλ. 231 050 4504).

Το Συνέδριο διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΕΟ και έχει στόχο τη διάχυση της γνώσης και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα του κλάδου, την ανάδειξη των νέων τάσεων στην επιστήμη των Οπωροκηπευτικών, καθώς και τη δημιουργία επιστημονικού βήματος για νέους ερευνητές.

Το Συνέδριο θα καλύψει αντικείμενα που αφορούν όλο το φάσμα της καλλιέργειας και διαχείρισης των οπωροκηπευτικών, από το γενετικό υλικό και τις καλλιεργητικές τεχνικές μέχρι θέματα συσκευασίας, συντήρησης, διανομής και διατροφής. Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι η δενδροκομία, η λαχανοκομία, η αμπελουργία, η ανθοκομία-αρχιτεκτονική τοπίου, η μελισσοκομία και τα αρωματικά φυτά.

Η Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) είναι ο αρχαιότερος και μεγαλύτερος σε αριθμό μελών επιστημονικός φορέας στον χώρο των Γεωτεχνικών Επιστημών στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο www.28eeeo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ