Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img

Τα 10 διηγήματα που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος «200 χρόνια τώρα…»

Με εντυπωσιακή συμμετοχή, δημιουργικότητα, ταλέντο και φαντασία, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός διηγήματος που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο και τον πολιτισμό BOOK PRESS.

Από τις 25 Ιουλίου έως τις 15 Νοεμβρίου παραλάβαμε συνολικά 161 πρωτότυπα διηγήματα που άλλοτε κινούνται στο ιστορικό πλαίσιο της Ελληνικής Επανάστασης και άλλοτε εκκινούν από πλευρές της σύγχρονης πραγματικότητας, με κοινό σημείο αναφοράς όλων την εθνική μας παλιγγενεσία.

Η κριτική επιτροπή ξεχώρισε 10 διηγήματα με γνώμονα τη γλωσσική και λογοτεχνική αρτιότητά τους και την πρωτοτυπία θέματος και αφήγησης.

Η κριτική επιτροπή ξεχώρισε 10 διηγήματα με γνώμονα τη γλωσσική και λογοτεχνική αρτιότητά τους και την πρωτοτυπία θέματος και αφήγησης.

Οι δέκα νικητές του διαγωνισμού με αλφαβητική κατάταξη:

Κυριάκος Αλέξιος Εφραίμ Γατουρτζίδης, «Μόνο για δύο λόγους»
Γιάννης Δενδρινός, «Πρόσωπα»
Μανώλια Κίτσου, «45 τόνοι καφέ»
Βίκυ Κοσμοπούλου, «Γράμμα στη μάνα»
Νόνικα Κωνσταντουδάκη, «Πώς φεύγουν τα κοράκια»
Άννα Μικροπούλου, «Ντροπολιτσά»
Νικόλαος Μπισμπιγιάννης, «Η ώρα ήλθεν»
Γιάννης Νικολούδης, «Κάτω στον δρόμο»
Μαριτίνα Πάσσαρη, «Επέτειοι/Αισθάνομαι ένα βάρος»
Ειρήνη Σκούρα, «Πιάτσα ΗΣΑΠ»

Τα δέκα (10) βραβευμένα διηγήματα θα δημοσιευθούν στη διαδικτυακή μας πύλη bookpress.gr και θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε ψηφιακή μορφή (ebook) στις 22 Απριλίου 2021.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της BOOK PRESS Κώστας Αγοραστός, ο συγγραφέας Κώστας Ακρίβος, ο ιστορικός Θάνος Μ. Βερέμης, ο συγγραφέας και διευθυντής της BOOK PRESS Κώστας Β. Κατσουλάρης και η σύμβουλος ελληνικής πεζογραφίας στις εκδόσεις Μεταίχμιο Ελένη Μπούρα.

Η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο και τον πολιτισμό BOOK PRESS ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την αφοσίωση και τον χρόνο τους. Συγχαρητήρια στους διακριθέντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ