Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Τα Καραβάκια του Στέλιου Κούκου “δένουν” στη Ζώγια

Καραβάκια με αυτοσχέδια πανιά, φανταστικά, καρδιακά, ενίοτε πεποικιλμένα σαν παλαιικό κέντημα, σταυροβελονιά για παράδειγμα -σίγουρα πάντως όχι μηχανής- καμωμένα ως εργόχειρο, σμιλεύοντας και αναμοχλεύοντας παιδιόφραστα τον χρόνο και τον κόσμο.

Πασιφανής η πεντζικική αισθητική έμπνευση, χωρίς βεβαίως τη χρήση της ψηφαριθμητικής μεθόδου εξακρίβωσης της αλήθειας των πραγμάτων του κραταιού Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, αλλά με σύμβολα που φιλοδοξούν να γονιμοποιήσουν τον λευκό κάμπο του χαρτιού και να προσδώσουν ιλαρότητα και ευφροσύνη.

Τα «Καραβάκια» του Στέλιου Κούκου, θα εκτίθενται στη «Ζώγια» (Αλ. Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη), από 2 Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου.

Εγκαίνια την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στις 20.00΄.

Επιμελητής έκθεσης: Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Κορνίζες: Κλεάνθης Παπαδόπουλος.

Αφίσα: Θανάσης Γεωργίου (geographik – Thanasis Georgiou).

Αγαθής μνήμης ένεκεν στους:
Βασίλη Βουτέρο, Δημήτρη Δηβίδη, Φώτη Φερενίδη, Γιώργο Πούπη, Λάζαρο Χατζηνάκο, Αντώνιο-Αιμίλιο Ταχιάο, Γιάννη Χατζηγώγα

 

Βιογραφικό 

Ο Στέλιος Κούκος γεννήθηκε στη Λευκωσία και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον σταθμό «Λόγου και Τέχνης, 100,5» του δήμου Θεσσαλονίκης και ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Θεσσαλονίκη» και «Μακεδονία».Εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Πράος έρως» στις εκδόσεις Πανσέληνος, δημοσίευσε την ποιητική συλλογή «Ζώον Θαλασσινόν» στο περιοδικό Poetix. Εξέδωσε επίσης το βιβλίο «Ωριμάζει μέσα μου ο Παπαδιαμάντης», με επιμύθιο του Θανάση Γεωργιάδη και ζωγραφιές του Χρίστου Γουσίδη στις εκδόσεις Λογείον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ