Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Τελετή υποδοχής της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας στο Δημαρχείο

Η τελετή υποδοχής της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου.

Τη Φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών υποδέχτηκε εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκος Φωτίου, ο οποίος εξήρε το ρόλο των εθελοντών και ιδιαίτερα των εθελοντών αιμοδοτών στη συγκεκριμένη συγκυρία. «Ο εθελοντισμός είναι αθλητισμός. Οι εθελοντές είναι οι αθλητές της αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της συνοχής της κοινωνίας. Ανάμεσά τους, οι αιμοδότες είναι εκ των πρωταθλητών, διότι δίνουν το αίμα τους, χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα, συμβάλλοντας στη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων τους. Κάνουν πρωταθλητισμό υγείας και ζωής» τόνισε ο κ. Φωτίου.

Ο ίδιος ευχήθηκε κάθε επιτυχία σε αυτή τη λαμπαδηδρομία ζωής, όπως τη χαρακτήρισε, εκφράζοντας την ελπίδα, η ιδέα αυτή της εθελοντικής αιμοδοσίας να αγγίζει όλο και περισσότερους πολίτες.

Η «Φλόγα της Αγάπης» ξεκίνησε το ταξίδι της από την πόλη του Αγρινίου στις 23 Ιουλίου 2018, διατρέχοντας όλη την Ελλάδα και στέλνοντας το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος με στόχο την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών. Η 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία θα καταλήξει στην Πάτρα στις 5 Οκτωβρίου 2018, όπου και θα διοργανωθεί η 29η Αμφικτιονία. Πρόκειται για τριήμερη συνάντηση όλων των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών, κατά την οποία ανταλλάσσονται απόψεις και αναζητούνται τρόποι ευαισθητοποίησης των πολιτών για την εθελοντική αιμοδοσία.

Την τελετή υποδοχής πλαισίωσε μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ