Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Τεράστιες οι δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου των τροφίμων – Εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma

Τεράστιες είναι οι δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου των τροφίμων, με τα ελληνικά προϊόντα να είναι μοναδικά και ασυναγώνιστα σε ποιότητα διεθνώς, όπως σημείωσε εγκαινιάζοντας χθες το βράδυ τις Detrop Boutique και Artozyma ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Τσιρώνης. «Έχουμε 17% μόνον ελληνικό προϊόν στα τρόφιμα που τρώνε οι επισκέπτες μας, οι τουρίστες μας. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιταλία είναι 70%. Σκεφτείτε τη μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης του τομέα των τροφίμων από αυτό και μόνο το νούμερο» τόνισε. Αναφερόμενος στις Detrop και Artozyma σημείωσε πως αποδεικνύουν, όπως και οι προηγούμενες εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo στον πρωτογενή τομέα, ότι ο εθνικός εκθεσιακός φορέας κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του και αποτελεί πυλώνα και για την ανάπτυξη όλης της χώρας.

Τη σημασία των δύο εκθέσεων για την περιοχή υπογράμμισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας μάλιστα πως η ΔΕΘ έχει κυριολεκτικά απογειωθεί τα τελευταία χρόνια, με τους εκθέτες και τους επισκέπτες να αυξάνονται, ενισχύοντας έτσι το επιχείρημα πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει εκθεσιακό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.  Αναφέρθηκε δε και στις προσπάθειες της Περιφέρειας να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον θεσμό της «Μακεδονικής Κουζίνας».

Στη νέα γενιά αρτοποιών που επενδύει το μεράκι και τα όνειρά της στον κλάδο αναφέρθηκε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, κ. Μιχάλης Μούσιος, ζητώντας από την Πολιτεία να τη στηρίξει. Κάλεσε δε τους καταναλωτές να προτιμούν το ελληνικό, φρέσκο ψωμί.

Τη σημαντική συμβολή των εκθεσιακών γεγονότων στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, κ. Γιάννης Γλύκος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχημένη αναβίωση της Artozyma.

Για τη βαρύτητα που δίνει η ΔΕΘ-Helexpo στον πρωτογενή τομέα μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με τους φορείς και στη συμβολή τους στην επιτυχία των Detrop και Artozyma.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων διαβάστηκε και χαιρετισμός της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Μαρίας Κόλλιας-Τσαρουχά, σύμφωνα με την οποία, οι δύο εκθέσεις είναι πανίσχυροι πομποί του μηνύματος ότι η χώρα μπαίνει σε μια φάση δημιουργίας.

Η Detrop Boutique και η Artozyma, που θα ολοκληρωθούν στις 26 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνουν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, καταλαμβάνουν φέτος εκθεσιακό χώρο που ξεπερνά τα 20.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ φιλοξενούν 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers από 27 χώρες και ομαδικές συμμετοχές από τρεις). Στη Detrop Boutique συμμετέχουν 230 εκθέτες, μέγεθος αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ στην Artozyma 86 άμεσοι (αύξηση 37%) και 86 έμμεσοι εκθέτες.

Στη φωτογραφία ο Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, στο βήμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ