Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Θεία λειτουργία και τρισάγιο για τα θύματα των Τεμπών στο παρεκκλήσι του Σιδηροδρομικού Σταθμού

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών τελέστηκε, σήμερα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Φιλίππου, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησε τρισάγιο από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, έδωσαν το «παρών» και εναπόθεσαν, στη συνέχεια, στεφάνια και λουλούδια στις ράγες για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα.

«Στην Ευαγγελική περικοπή, διασώζεται η σκηνή της ικεσίας του πονεμένου πατέρα ο οποίος βιώνει τη δοκιμασία του δαιμονισμένου γιου του. «Εν προσευχή και νηστεία» θα σώζεται ο κόσμος από τα αδιέξοδα του: αυτό το δρόμο υποδεικνύει ο Κύριος, τόνισε ο Σεβασμιώτατος. Πίστις σημαίνει εμπιστεύομαι και παραδίδομαι στο σχέδιο του Θεού. Πίστις είναι το χέρι μας που τρέμει, αλλά κρατιέται από το κράσπεδο του Χριστού.

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος αναφερόμενος στο τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα  υπενθύμισε στο εκκλησίασμα  πως η Εκκλησία εύχεται για την αποτροπή του αιφνιδίου  θανάτου ακριβώς γιατί θέλει ως στοργική μητέρα να προστατέψει από την οδύνη τα παιδιά της. Ο Χριστός μόνον, ως νικητής του θανάτου, μπορεί να παρηγορήσει τις ψυχές των συγγενών  με την ελπίδα της συνάντησης στην αιωνιότητα» .

Στο μεταξύ, χθες, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ελευθέριου-Κορδελιού παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό του συμμαθητή τους, Παναγιώτη, που συμπεριλαμβάνεται στα θύματα των Τεμπών, ενώ φώναζαν το σύνθημα: «Ζεις, ζεις, Παναγιώτη ζεις».

 

πηγή φωτογραφίας: Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ