Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Θερινά Προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

Με τη συμμετοχή 390 μαθητών και μαθητριών από την Ελλάδα και την Κύπρο πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα τα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια.
Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Οι μαθητές έχουν επιλεγεί από εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου και, αυτές τις ημέρες, παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων ειδικά σχεδιασμένα για τις ιδιαίτερες ακαδημαϊκές δυνατότητές τους. Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι καινοτόμες και πρωτοποριακές και ανταποκρίνονται στις ανάγκες απόκτησης γνώσης των μαθητών.
Το Θερινό Πρόγραμμα τριών εβδομάδων ημερήσιας φοίτησης (26 Ιουνίου – 14 Ιουλίου 2017) υλοποιείται για τρίτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και το παρακολουθούν μαθητές Γ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού: 80 παιδιά στη Θεσσαλονίκη στο Κολλέγιο Ανατόλια και σε 100 παιδιά στην Αθήνα στο ΟΤΕ Academy. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα Βιολογίας, Ρομποτικής, Μαθηματικών, Επιστήμης & Μηχανικής, και Συγγραφής.
Παράλληλα, στο Θερινό Πρόγραμμα τριών εβδομάδων (26 Ιουνίου – 14 Ιουλίου 2017) με διαμονή, το οποίο πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά – 207 μαθητές Γυμνασίου έως και Β΄ Λυκείου παρακολουθούν μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου όπως: Κρυπτολογία, Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, Πιθανότητες και Θεωρία Παιγνίων, Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς, CSI@CTY, H Τέχνη και η Επιστήμη του Κινηματογράφου και Εισαγωγή στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καθώς και Φιλοσοφία, Αρχές Μικροοικονομίας, Μαθηματικά Μοντέλα, Γενετική, Διεθνείς Σχέσεις και Ποίηση και Πεζογραφία. Η επίσημη γλώσσα των μαθημάτων είναι η Αγγλική. Οι μαθητές συμμετέχουν παράλληλα σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων αναψυχής και άθλησης.
Συνοπτικά:
-Περισσότεροι από 6.100 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα έχουν λάβει μέρος στις εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου για τα προγράμματα του CTY Greece από το 2013 έως και φέτος.
-Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 18 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου (Λευκωσία).
-Το 50% των μαθητών προέρχεται από δημόσια σχολεία.
– Το 50% των μαθητών προέρχεται από την Αθήνα και Θεσσαλονίκη
-Το 50% των μαθητών προέρχεται από διαφορετικές της Ελλάδας & την Κύπρο
– Πάνω από το 50% των μαθητών έχουν λάβει ολική ή μερική υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα.

Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο έχει χορηγούς τις εταιρίες Lidl Hellas και AEGEAN Airlines, και υποστηρικτή το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.

 

Κολλέγιο Ανατόλια, τηλ. 2310 327500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ