Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Θερινό σχολείο για νομικά ζητήματα πληροφορικής

Θερινό Σχολείο «Νομικά Ζητήματα Πληροφορικής» διοργανώνει και φέτος το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου 2017.

Το σχολείο θα ασχοληθεί με νομικά θέματα που καθημερινά ανακύπτουν από τη χρήση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου , όπως: Πότε είναι νόμιμη η ηλεκτρονική επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και πώς διασφαλίζονται τα πνευματικά δικαιώματα στην Πληροφορική; Τι επιπτώσεις έχουν οι εφαρμογές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ποιες είναι οι νομικές δικλείδες ασφαλείας απέναντι στο ηλεκτρονικό έγκλημα;

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 30 ωρών, και τα μαθήματα θα γίνονται απογεύματα. Σε αυτό θα διδάσκουν εξειδικευμένοι επιστήμονες, καθηγητές, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέλη της ερευνητικής ομάδας Δικαίου Πληροφορικής (www.itlaw.uom.gr).

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, όπως νομικούς, πληροφορικούς, σύμβουλους επιχειρήσεων, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις με έμφαση σε αυτές του χρηματοπιστωτικού κλάδου όπως τράπεζες, ασφαλιστικές, εισπρακτικές, κτηματομεσιτικές. Επίσης, σε εταιρίες των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, των υπηρεσιών υγείας, σε φορείς δημόσιας διοίκησης που ασχολούνται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθώς και σε φοιτητές νομικής και πληροφορικής, αλλά και άλλων επιστημονικών κλάδων, που επιθυμούν να αποκτήσουν κατάρτιση για τους κανόνες που διέπουν την Πληροφορική και τις εφαρμογές της.

Το Θερινό Σχολείο διοργανώνεται μέσω της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ επιστημονικά υπεύθυνη για το πρόγραμμα είναι η καθηγήτρια του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ευγενία Αλεξανδροπούλου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www.itlaw.uom.gr και
http://seminars.uom.gr/index.php/summer-schools/30-seminars-2016-2017/348-summer-school-law-it

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ