Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
14 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
spot_img

“το Φύλο”, των Τάκη Ελευσινιώτη – Νίκου Πλατή, από την Ελληνοεκδοτική

Εύχρηστο βιβλίο, προσηνές κι ευχάριστο στο διάβασμα και με χιούμορ χαρακτηρίζεται το Φύλο” των συγγραφέων Τάκη Ελευσινιώτη – Νίκου Πλατή  που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.

Είναι οργανωμένο σε 30 ενότητες-κεφάλαια υπό μορφήν ερωτημάτων και απαντήσεων.

Όπως περιγράφεται, μεταξύ άλλων, στο οπισθόφυλλο: “Η δουλειά των δύο συγγραφέων-ερευνητών είναι αποτέλεσμα μιας σχολαστικής έρευνας σε διεθνές επίπεδο. Ανέτρεξαν σε σπάνια πανεπιστημιακά αρχεία, στα άδυτα του διαδικτύου, έκαναν ρεπορτάζ κανονικά. Κατέληξαν, δε, στο ασφαλές συμπέρασμα πως δεν είναι παρά ένας αστικός μύθος η ρευστότητα των φύλων. Μια δήθεν κανονικότητα”.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
[…] Θα αναρωτιέστε προφανώς πώς αντέδρασε ο (εφευρέτης του κοινωνικού φύλου) John Money όταν διαπίστωσε πόσο καθοριστικό είναι το βιολογικό φύλο στην όλη μας εξέλιξη και συμπεριφορά. Δεν του καίγεται καρφί και, παρόλο που ήξερε ότι το πείραμά του είχε αποτύχει παταγωδώς, χωρίς τον ελάχιστο δισταγμό παραποιεί τα ευρήματά του και αναφέρει ευρέως τον επαναπροσδιορισμό τού φύλου (sex reassignment) ως επιτυχία. Κοροϊδεύο­ντας κατάμουτρα τον πλανήτη για 30 ολόκληρα χρόνια.
[…] Έτσι ακριβώς γεννήθηκε η θεωρία του Gender (κοινωνικού φύλου). Σε μια εντελώς λανθασμένη βάση και στηριζόμενη σε μία και μόνο περίπτωση (καθαρά αντιεπιστημονική δεοντολογία)! Από έναν μεθυσμένο από τις εμμονές του τρελό επιστήμονα”.

Αριθμός Σελίδων: 208
Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις
15 x 22

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ