Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
31.9 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
spot_img

Το Livestream «Αφιέρωμα στον Σεφέρη» θα στηρίξει σχολεία της Σάμου που επλήγησαν από το σεισμό

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει μία διαδικτυακή  συναυλία με θέμα: «Αφιέρωμα στον Σεφέρη» με τη συμμετοχή καλλιτεχνών κυρίως από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία αυτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 – ώρα: 21:00 και το κοινό θα μπορεί να την παρακολουθήσει με live streaming μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook και την ιστοσελίδα www.kepo.gr

«Αφιέρωμα στον Σεφέρη», με επιλεγμένα μελοποιημένα ποιήματα του Μίκη Θεοδωράκη, Δήμου Μούτση, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Κουγιουμτζή και Ηλία Ανδριόπουλου. Σαν μια μικρή παράσταση μια ηθοποιός, 2 μουσικοί και 1 τραγουδιστής θα μας μυήσουν στο Σεφερικό σύμπαν.

 

Συντελεστές:

Κώστας Ματσίγκος – μαέστρος

Έφη Σταμούλη – αφήγηση

Κώστας Πρατσινάκης – φωνή

Γιάννης Φιλιππουπολίτης – πιανίστας

Άννα Μυκωνίου – λογοτεχνική μελέτη, κείμενα

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Πολιτισμού, το live αυτό είναι αφιερωμένο και στηρίζει την Αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι. – ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΟΥΜΕ ΙΣΟΤΙΜΑ»

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας αλλά και πριν και μετά, το κοινό έχει τη δυνατότητα να καταθέτει ποσά στον τραπεζικό λογαριασμό του Μ.Α.Ζ.Ι. EurobankGR8702600300000970101383580

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Α.Ζ.Ι. σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο αποφάσισε να διαθέσει το ποσόν που θα συγκεντρωθεί απόαυτή τη δράση, για την αγορά tablets για τους μαθητές των σχολείων της Σάμου, που αυτές τις ημέρες αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες λόγω του προηγηθέντος μεγάλου σεισμού και των αμέτρητων μετασεισμών.

Το “Μ.Α.Ζ.Ι. – Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα” ήδη μπαίνει στον 10ο χρόνο της λειτουργίας του. Τα 5 πρώτα χρόνια διατηρούσε κοινωνικό παντοπωλείο όπου 1.500 άτομα κάθε μήνα έπαιρναν τρόφιμα, ρούχα, έπιπλα, ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές και ό,τι άλλο είχαν ανάγκη οι δικαιούχοι του.

Έκτοτε το Μ.Α.Ζ.Ι. προμηθεύει τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με ιατρικά μηχανήματα, με αποκορύφωση την δωρεά ενός ψηφιακού αγγειογράφου αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ως φορέας υλοποίησης δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Μ.Α.Ζ.Ι. δεν στηρίζεται σε κρατικές επιχορηγήσεις και απαρτίζεται μόνον από εθελοντές. Τραπεζικοί λογαριασμοί: Τράπεζα Eurobank GR8702600300000970101383580

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ