Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
34.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Το Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης πρώτο στον διαγωνισμό «Το σχολείο που θέλεις»

Το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε πρώτο, με 24.496 ψήφους, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Το σχολείο που θέλεις» για το 2018.

Ο διαγωνισμός  διεξάγεται κάθε χρόνο από την Coca Cola 3E και δίνει την ευκαιρία στο σχολείο που θα κερδίσει την ψηφοφορία να ανακαινιστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.  Στην φετινή χρονιά στην προσπάθεια συμμετέχει και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε μεγιστοποιώντας το όφελος για την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των σχολείων που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό είναι, να ανήκουν στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, να έχουν λάβει έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου όπου ανήκουν, να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα δόμησης και στατικότητας, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και να διαθέτουν όλες τις νόμιμες οικοδομικές και λοιπές άδειες. Οι εργασίες, μεταξύ άλλων, αφορούν, βαφή εσωτερική κα εξωτερική, επεμβάσεις στον αύλειο χώρο, αλλαγή όλων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, επεκτάσεις αιθουσών, αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων και καυστήρα.

Οι εργασίες αποκατάστασης του συγκεκριμένου σχολείου πρόκειται να αναδείξουν τον ιστορικό χαρακτήρα του κτιρίου, που χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη το 1934 και φιλοξενεί έκτοτε το Πειραματικό Σχολείο το οποίο ιδρύθηκε το 1929. Σήμερα φιλοξενεί 450 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ