Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
34.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Βούλα Πατουλίδου: Τα Μνημεία “ζουν” όσο ζούμε μαζί τους

Την ανάδειξη των Μνημείων της Θεσσαλονίκης, δίνοντας έμφαση σε αυτά που συμπεριλαμβάνονται στον Παγκόσμιο Κατάλογο της Unesco, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία επισήμανε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης- Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου σε επιμορφωτική ημερίδα στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων. Ομιλητές ακόμη ήταν ο προϊστάμενος του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κος Σκιαδαρέσης και η ξεναγός- αρχαιολόγος κα Βοζίκα.

Μιλώντας σε εκπαιδευτικούς με θέμα «Γνωρίζω την Ιστορία της πόλης μέσα από τα μνημεία» σε ειδική ημερίδα που διοργάνωσε η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης ,η κα Πατουλίδου τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ανάδειξης των μνημείων και της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς προς όφελος της Εκπαίδευσης και του Τουρισμού της Θεσσαλονίκης.

Η πρόεδρος του Οργανισμού παρουσίασε τον σχεδιασμό που υλοποιεί ο ΟΤΘ με αυτόν τον στόχο και την προσπάθεια που έχει γίνει με την υποστήριξη της ετήσιας διοργάνωσης του Φεστιβάλ Μνημείων και του Διεθνούς Αγώνα Δρόμου στην Άνω Πόλη.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση όπως ανέφερε η κα Πατουλίδου συνδέει και προβάλλει 8 σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης  εκ των οποίων 6 είναι (Επταπύργιο και Πύργος Τριγωνίου, μονή Βλατάδων, μονή Λατόμου, Άγιος Νικόλαος Ορφανός και το Βυζαντινό Λουτρό) από τα 15 Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της Unesco.

«Θέλουμε να ανοίξουμε τα μνημεία στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και στους επισκέπτες, να προβάλλουμε πολύ περισσότερο απ ότι προβάλλεται σήμερα η καστροπολιτεία της, να την κάνουμε να λειτουργήσει περισσότερο υπέρ της Εκπαίδευσης και της Τουριστικής Ανάπτυξης» επισήμανε η κα Πατουλίδου.

«Υπάρχουν ευρωπαϊκές πόλεις που διαθέτουν ένα και μόνο μνημείο ενταγμένο στον κατάλογο της Unesco και σηκώνουν τόσο θόρυβο και το προβάλλουν τόσο ,όσο προβάλλουμε εμείς όλα τα μνημεία μας μαζί!»

Στο portal του Οργανισμού Τουρισμού  Thessaloniki.travel που σήμερα έχει φτάσει τις 660.000 προβολές, τα μνημεία Unesco προβάλλονται ως ξεχωριστή τουριστική ενότητα όπως ξεχωριστά προβάλλονται και τα άλλα μνημεία της Θεσσαλονίκης σε διαφορετικές περιηγητικές διαδρομές. Πρόκειται για τα πιο αντιπροσωπευτικά από τα 100 και πλέον που περιλαμβάνει σήμερα ο τουριστικός χάρτης της Θεσσαλονίκης (71 ρωμαϊκά, παλαιοχριστιανικά, βυζαντινά, οθωμανικά, εβραϊκά και μεταβυζαντινά μνημεία και περισσότερα από 30 μνημεία των Νεοτέρων Χρόνων).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ