Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Βραδιά Γαστρονομίας στη «Βαλκανική Πλατεία»

Μοναδικές νοστιμιές της Θρακιώτικης Κουζίνας που ετοίμασε η γνωστή σεφ Κική Εμμανουηλίδου, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, είχαν την ευκαιρία να γευτούν σήμερα το βράδυ όσοι βρέθηκαν στην περιοχή Στρεμπενιώτη της Νεάπολης.

Η διακεκριμένη γευσιγνώστρια και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος ετοίμασε «Καβουρμά με αυγά» και «πίτα Γκόλιο (Γυμνή) με φρέσκα κολοκυθάκια, αυγά, αλεύρι, τυρί και καβουρμά», για εκατοντάδες επισκέπτες, σε μια «Βραδιά Γαστρονομίας» που οργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων της «Βαλκανικής Πλατείας 2017» του δήμου Νεάπολης – Συκεών, με συνταγές από τη Θράκη.

Η βραδιά έκλεισε με Θρακιώτικο γλέντι, υπό τους ήχους παραδοσιακής θρακιώτικης μουσικής και με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Οι «Βραδιές Γαστρονομίας» θα συνεχιστούν την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στις 19.00’ στον ίδιο χώρο, όπου η Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδος θα οργανώσει  barbeque με κυπριακές σεφταλιές και χαλούμι σε ένα κυπριακό γλέντι με πολύ χορό και παραδοσιακή μουσική από το χορευτικό της τμήμα.

Διαγωνισμός Πίτας!

Η σεφ Κική Εμμανουηλίδου θα είναι ο κριτής του 1ου διαγωνισμού πίτας που διοργανώνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Θεοτόκεια 2017» του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου, στην αυλή του 3ου δημοτικού σχολείου στα Πεύκα και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου στο τηλ. 6942012640, στο τοπικό συμβούλιο Πεύκων που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης.

 

Στη φωτογραφία του θέματος από αριστερά Μιχάλης Βουλγαρίδης, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και παιδείας δήμου Νεάπολης Συκεών, Ελένη Αντωνιάδου, δημοτική σύμβουλος, Αρίστος Γαλανός, πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών, Κική Εμμανουηλίδου, σεφ, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών.

Τα βιβλία της Κικής Εμμανουηλίδου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ