Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ξεκίνησε το κόψιμο δέντρων για τα Χριστούγεννα. Έλατα από τον Ταξιάρχη

Ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη νομού Χαλκιδικής θα βρίσκονται από την 1 Δεκεμβρίου στο πόστο τους, σε περισσότερα από 15 σημεία στη Θεσσαλονίκη και σε 20 και πλέον στην Αθήνα, προκειμένου να τροφοδοτήσουν τα νοικοκυριά με το χριστουγεννιάτικό τους δέντρο.

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού των ελατοπαραγωγών, Γιάννης Ξάκης, οι τιμές θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, μειωμένες σε ποσοστό 10% έναντι του 2015. Διευκρινίζει, δε, ότι στη Θεσσαλονίκη η τιμή ενός ελάτου θα κυμαίνεται στα 30-50 ευρώ και στα 40-100 ευρώ στην Αθήνα, αφού -όπως λέει- «στην πρωτεύουσα πολλά νοικοκυριά “ψηφίζουν” τα πολύ ψηλά δέντρα, τα οποία και δεν προτιμώνται στη νύμφη του Βορρά».

Για την ποσότητα ελάτων, που αναμένεται να διοχετευθεί στην ελληνική αγορά, ο κ. Ξάκης εκτιμά ότι θα κυμανθεί μεταξύ 20.000 και 23.000 δέντρων, όταν προ δεκαετίας «οι πολίτες αγόραζαν περισσότερα δέντρα σε ποσοστό 50%». «Η οικονομική κρίση περιόρισε τη δουλειά μας και επανέφερε τα σκληρά παζάρια μεταξύ παραγωγών και πολιτών. Νικητής δεν αναδεικνύεται κανείς, αφού τις περισσότερες φορές πωλητής και αγοραστής τα βρίσκουν στη μέση» λέει και, πάντως, εκφράζει ικανοποίηση για το ότι για τρίτη χρονιά φέτος παραγωγοί του Ταξιάρχη εξάγουν έλατά τους στην Κύπρο, όπου φέτος αναμένεται να στείλουν περισσότερα από 2.000 δέντρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ μέσω seleo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ