Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
9.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
spot_img

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας του ΑΠΘ με τον ΟΚΑΝΑ

Με στόχο την προώθηση δράσεων ερευνητικού, μελετητικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, καθηγητής κ. Περικλής Α. Μήτκας (δεξιά στη φωτογραφία) και ο πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, χθες Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017.

Η συνάντηση για την υπογραφή του Συμφώνου πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Συγκλήτου. Το Σύμφωνο Συνεργασίας στοχεύει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων μελετητικών, ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων για την πρόληψη, τη θεραπεία, την αποκατάσταση των ουσιοεξαρτημένων ατόμων και την καταστολή του προβλήματος των ναρκωτικών, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής επιχειρηματικότητας από άτομα και φορείς υποστήριξης/εκπροσώπησης ουσιοεξαρτημένων ατόμων.

Επιπρόσθετα, τομείς προτεραιότητας της συνεργασίας αποτελούν: α) η διοργάνωση προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης για εργαζομένους και ανέργους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στους τομείς της πρόληψης, της θεραπείας, της αποκατάστασης των ουσιοεξαρτημένων ατόμων και της καταστολής του προβλήματος των ναρκωτικών, β) η δημιουργία συμβατικών ή εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και γ) η ανάπτυξη προγραμμάτων Πρακτικής Άσκησης προπτυχιακών ή/και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας θα συσταθεί ειδική Επιτροπή με μέλη του ΟΚΑΝΑ και της Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών του ΑΠΘ. Στόχος της Επιτροπής θα είναι να εξετάσει τη σχέση της Θεραπευτικής Μονάδας Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ (Ε΄ Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ) με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς χωροταξικά βρίσκεται σε ευαίσθητο σημείο της Πανεπιστημιούπολης (Παιδικό Κέντρο ΑΠΘ και εγκαταστάσεις Πολυτεχνικής Σχολής).

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε άλλο ένα βήμα προς την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στον χώρο του Πανεπιστημίου. Η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με έναν Οργανισμό όπως ο ΟΚΑΝΑ που διαθέτει, μεταξύ άλλων, την υπηρεσιακή ικανότητα να βοηθήσει το Ίδρυμα είναι σημαντική και αναγκαία. Για την αντιμετώπιση όμως της μάστιγας των ναρκωτικών θα πρέπει όλοι οι φορείς να συνεργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση και κυρίως η Πολιτεία που θα θέλαμε να προσεγγίσει την Πανεπιστημιούπολη όπως την αυλή ενός σχολείου στο εσωτερικό της οποίας δεν θα επέτρεπε τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών» δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής κ. Περικλής Α. Μήτκας.

«Εκτός από τον συμβολισμό της υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας με ένα Πανεπιστήμιο όπως το ΑΠΘ, με μεγάλη ιστορία στον ελληνικό χώρο, και το οποίο είναι πραγματικά ένα φυτώριο νέων ανθρώπων που κατευθύνονται προς την έρευνα και προς την εκπαίδευση, πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν συνέργειες και από τους δύο φορείς, με στόχο την προώθηση δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ