Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Θετικά» θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος των «Εντάξει», Μάκης Κυριζίδης.
Την υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο κ. Κυριζίδης σε σημερινή συνέντευξη τύπου.
«Επειδή πιστεύουμε ότι η ατζέντα πρέπει να αλλάξει και να επανέλθει στην αυτοδιοίκηση, επειδή πιστεύουμε ότι οι Θεσσαλονικείς δεν είναι σκοταδιστές ούτε οπισθοδρομικοί όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν επειδή πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα επιτέλους να μιλήσουμε για το τι θέλουμε να κάνουμε για αυτή την πόλη επειδή ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την Θεσσαλονίκη του 2025 σήμερα σας ανακοινώνω την ίδρυση ομάδας που θα έχει σκοπό τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου Θεσσαλονίκης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές», τόνισε.
Σχολιάζοντας την στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον Γιάννη Μπουτάρη ανέφερε πως «παρατηρούμε τον δήμαρχο, ο οποίος τελευταία οχυρώθηκε στο άρμα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ να χαρακτηρίζει αυτομάτως οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί του ως σκοταδιστής και οπισθοδρομικό».
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η πόλη διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους της. Βασικές αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες δείχνουν καθημερινά να καταρρέουν. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης όχι μόνο στις έκτακτες περιπτώσεις αλλά και στα καθημερινά ζητήματα δείχνει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για την δήλωση του Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και αναφέροντας ότι όποιος ανακοινώσει την υποψηφιότητα του θέτει εαυτόν τον εκτός του συνδυασμού των «Εντάξει» ο κ. Κυριζίδης τόνισε ότι «δεν μπορώ να αντιληφθώ τι υπερασπίζεται με αυτή του τη θέση. Εγώ σας ενημερώνω ότι υπερασπίζομαι το δικαίωμα του καθενός στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Οποιοσδήποτε δεν τον ενδιαφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι δικαίωμα του αλλά δεν μπορεί να θέτει εκτός αυτοδιοίκησης όποιον τον ενδιαφέρει η επόμενη μέρα στην αυτοδιοίκηση».
Ο κ. Κυριζίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία διάσπαση στους «Εντάξει». «Σήμερα ανακοινώνουμε την ίδρυση ομάδας, η οποία έχει σκοπό τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο επικεφαλής των «Εντάξει δήλωσε ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν το ενδιαφέρουν», σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι οι «Εντάξει» με το «Θεσσαλονίκη Θετικά» είναι σε κοινή ευθυγράμμιση.
Ο κ. Κυριζίδης τόνισε ότι είναι στέλεχος της ΝΔ και θα παραμείνει.
Για τον πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα χρίσματος από πλευρά του και «ελπίζω να κρατήσει το λόγο του».
Ο κ. Κυριζίδης τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα έχει συναντήσεις με φορείς της πόλης και τον Οκτώβριο θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξης του.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν δέχτηκε πιέσεις στο να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του επισήμανε ότι «πολλοί φίλοι μου έλεγαν ότι μήπως είναι νωρίς. Έχω ένα τεράστιο μειονέκτημα, την έλλειψη αναγνωσιμότητας. Ούτε είμαι βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης, ούτε είμαι γόνος πολιτικής ή αυτοδιοικητικής οικογένειας. Επομένως αυτή η έλλειψη αναγνωρισιμότητας καθιστά διπλάσιο το δρόμο που πρέπει να διανύσω για να επικοινωνήσω με όλους τους συμπολίτες μου, με όλους τους Θεσσαλονικείς και να τους δείξω το σχέδιο μου και το όραμά μου για τη « Θεσσαλονίκη Θετικά» του 2020».
Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέφανος Γωγάκος και Δημήτρης Ράπτης, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αβραμοπούλος και ο δημοτικός σύμβουλος από την «Ανοιχτή Πόλη», Γιώργος Αβαρλής.
πηγή: thestival.gr