Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Οι γίγαντες του Βουνού” από το θέατρο “Παράθλαση”

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο “Οι γίγαντες του Βουνού” παρουσιάζει το Θέατρο “Παράθλαση” κάθε Σάββατο και Κυριακή, ώρα 21.00′,  από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018, για 10 μόνο παραστάσεις.

Πρόκειται για το τελευταίο έργο του μεγάλου συγγραφέα, το οποίο, μετά το θάνατο του, έμεινε ημιτελές. Ωστόσο, πρόλαβε να διηγηθεί στο γιο του, το τι επρόκειτο να συμβεί στην τέταρτη και τελευταία πράξη. Με βάση λοιπόν τις σημειώσεις αυτές, δημιουργήσαμε μια συγγραφική ομάδα, που ανέλαβε να γράψει το τελευταίο μέρος του έργου.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένας αποδεκατισμένος από την αποτυχία και τις κακουχίες θίασος, φτάνει μια νύχτα, στη βίλα ενός παράξενου ανθρώπου, που τον αποκαλούν “Κοτρόνε ο Μάγος”, και ζει εκεί με την ιδιόρρυθμη συνοδεία του. Αλλόκοτα πράγματα συμβαίνουν στη βίλα. Η μαγεία του θεάτρου, μπλέκεται με τον απόκοσμο τόπο των ονείρων. Μάσκες, μαριονέτες, φαντάσματα και οπτασίες, εισβάλουν στον κόσμο των ανθρώπων. Η ποίηση γίνεται ψευδαίσθηση και η αλήθεια ένα απατηλό φάντασμα, που ακροβατεί μέχρι τις εσχατιές του παραλογισμού.  Και πέρα, ψηλά στο βουνό, οι Γίγαντες.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Εμπνευσμένη από το κόσμο των ονείρων και των φαντασμάτων, η παράσταση είναι βουτηγμένη σε εικόνες μαγικές, φαντασμαγορικές, μουσικές, ποτισμένες από μια ανυπέρβλητη γοητεία. Είναι ένα ταξίδι στο βάθος των εικόνων, των πραγμάτων, των ιδεών. Μέχρι την τελική αναμέτρηση.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Απόδοση – Σκηνοθεσία: Μόνα Κιτσοπούλου

Σκηνικά: Γαβριήλ Αθανασιάδης

Κοστούμια: Κώστας Ταρπατζής

Χορογραφίες – Κίνηση: Γιάννης Μαργαρώνης

Φωτισμοί: Γιώργος Γκασνάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Τσούκαλη

Ειδικές Κατασκευές: Κώστας Ταρπατζής

Μακιγιάζ: Δέσποινα Χατζηεμμανουήλ

Συγγραφική Ομάδα Δ΄ Πράξης:

Γιώργος Γκασνάκης, Μάρθα Κιοσσέ, Χριστίνα Ριζίδου, Αφροδίτη Τσακίρη, Αδριανός Φριλίγγος, Δέσποινα Χατζηεμμανουήλ.

 

ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Γιώργος Γκασνάκης, Κατερίνα Γανδά, Κώστας Ταρπατζής, Θωμάς Αμαξόπουλος, Ελένη Καραμεσίνη, Στάθης Παπουλίδης, Αφροδίτη Τσακίρη, Στέλλα Παρχαρίδου, Μάρθα Κιοσσέ, Όλγα Ανανιάδου, Γαβριήλ Αθανασιάδης, Αδριανός Φριλίγγος, Δέσποινα Χατζηεμμανουήλ, Χάρης Θώμος, Ειρήνη Φωτιάδου, Χρήστος Μαματσόπουλος, Ειρήνη Ανδρεάδου, Ηρώ Δρόσου, Ελένη Χατζηγιάννη, Θεμιστοκλής Μαλεσάγκος.

 

Studio ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ

Κασσάνδρου 132, Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 216 567

www.parathlasi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ