Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Ο Κωπηλάτης του Καιρού” παρουσιάστηκε στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

“Η ποιητική συλλογή του Ρήγα κερδίζει τον αναγνώστη διότι είναι μαστοριά στην Τέχνη”. Έτσι χαρακτήρισε η ποιήτρια Αλεξάνδρα Μπακονίκα το νέο βιβλίο του Ευάγγελου Ρήγα «Κωπηλάτης του Καιρού» (εκδόσεις 24γράμματα) που παρουσιάστηκε σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ.Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113).

“Ιδιαίτερα ξεχωριστός είναι ο στίχος του ποιητή όπου μεταφέρει τη λατρεία για την αγαπημένη του”, τόνισε η κ. Μπακονίκα (τρίτη από αριστερά), κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης.

“Νομίζω πως όλα αυτά και πολύ περισσότερα που μένει να ανακαλύψουμε διαβάζοντας, είναι η σιωπή του ποιητή μας. Αν και διαβάζοντας τα ποιήματα του, βυθιζόμαστε ακόμη περισσότερο στην σιωπή. Αλλά με δημιουργικό τρόπο. Για να ανακαλύψουμε τα μέρη της, τις κρυφές γωνιές της, την ψυχή της, τους έρωτες της, τις αγωνίες της και μια σειρά συναισθημάτων”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος (αρχισυντάκτης μας) Φώτης Κουτσαμπάρης (πρώτος από αριστερά),ο οποίος στη συνέχεια έκανε ερωτήσεις στον ποιητή σχετικά με την ενασχόληση του με την ποίηση.

Στην καθάρια γραφή του Ρήγα αναφέρθηκε η Αγγελική Τσάκωνα, από τις εκδόσεις Πάπυρος, η οποία έκανε παρέμβαση στην εκδήλωση, με μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό.

 

Ο Ευάγγελος Ρήγας (τέταρτος από αριστερά) αφού απάντησε στις ερωτήσεις ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην έκδοση του βιβλίου.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Νοεμή Βασιλειάδου.

Στο τέλος της εκδήλωσης η ηθοποιός με ομάδα σπουδαστών από την Δραματική Σχολή Βασίλης Διαμαντόπουλος παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο βασισμένο σε στίχους του ποιητή.

 

 

Ο ποιητής υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του και συνομίλησε με το κοινό.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ