Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Νέο πρόγραμμα ξεναγήσεων στο Τελλόγλειο και την Οικία Τέλλογλου

Συνεχίζεται και τη νέα χρονιά το πρόγραμμα των κυριακάτικων πρωινών στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. στο πλαίσιο της  δημοφιλούς δράσης «Ξενάγηση και Coffee break στο Τελλόγλειο».

Αυτήν την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, στις 11.00, την ανοικτή ξενάγηση στην έκθεση «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη» θα κάνει η επιμελήτρια του Τελλογλείου Χριστίνα Τσαγκάλια. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Μιχάλη Αρφαρά στην έκθεσή του «Γκροτέσκα», που ολοκληρώνει την ίδια μέρα τη λειτουργία της. Για τελευταία μέρα λειτουργεί και η έκθεση του Λευτέρη Ολύμπιου «Νεοφύτου του Εγκλείστου Ιστόρημα».

Αμέσως μετά την ξενάγηση, προσφέρουμε καφέ στους συμμετέχοντες σε συνεργασία με το «Ανφάν Γκατέ».

Για τη συμμετοχή στη δράση αρκεί το εισιτήριο εισόδου (5 ευρώ και 2.5 ευρώ – μειωμένο).

Και στην Οικία Τέλλογλου

Μία ακόμη ξενάγηση στην Οικία Τέλλογλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, στις 17.00. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορική κατοικία της Αλίκης και του Νέστορα Τέλλογλου, όπου εκτίθενται έργα σημαντικών εκπροσώπων  της νεοελληνικής τέχνης από τη συλλογή του Τελλογλείου. Ανάμεσά τους έργα των Γύζη, Πανταζή, Φλωρά-Καραβία, Παρθένη, Μαλέα, Λύτρα, Κόντογλου, Γουναρόπουλου, Μπουζιάνη, Εγγονόπουλου, Σπυρόπουλου, Γαΐτη, Ζούνη κ.ά.

Την ξενάγηση θα κάνει η δρ Ιστορίας της Τέχνης Θέμις Βελένη. Aπαραίτητη η τηλεφωνική συνεννόηση.

Κόστος ξενάγησης: 5 ευρώ.

Κρατήσεις θέσεων: τηλ 2310 991610 και 2310 991377.

Η Οικία Τέλλογλου βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους 2.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ