Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο «4ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο» στο Βελιγράδι

Με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές από τη σερβική αγορά, καθώς οι Σέρβοι επισκέπτες αυξάνουν διαρκώς την προτίμησή τους για την Κεντρική Μακεδονία, ολοκληρώθηκε η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο «4ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο» στο Βελιγράδι. Η συνάντηση διοργανώθηκε σε κεντρική πλατεία του Βελιγραδίου, από τις 3 έως τις 5 Μαΐου 2019, υπό την αιγίδα της σερβικής κυβέρνησης και του Τουριστικού Οργανισμού του Βελιγραδίου, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας, της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βελιγράδι, του Ε.Ο.Τ. και του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν στο σέρβικο κοινό σε κεντρική σκηνή οι τουριστικές διαδρομές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως οι περιηγητικές, θρησκευτικές, γαστρονομικές και οι πολιτιστικές. Παράλληλα, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συμμετείχαν διάφοροι τουριστικοί φορείς από την ευρύτερη περιοχή, προσφέρθηκαν στο πολυπληθές κοινό προϊόντα της Μακεδονικής γης (τοπικοί οίνοι, γλυκίσματα κ.ά.).

Η Κεντρική Μακεδονία και γενικότερα η Ελλάδα προβλήθηκε με μεγάλη υποστήριξη των τοπικών ΜΜΕ (τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο, περιοδικά) ως ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός. Αξιοσημείωτη υπήρξε και η παρουσία των στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με συνεντεύξεις τους σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας της Σερβίας.

«Παραδοσιακά η τουριστική αγορά της Σερβίας είναι πολύ σημαντική για την Κεντρική Μακεδονία και με τη συμμετοχή μας σε πολύ οργανωμένες εκδηλώσεις προβολής του προορισμού, όπως το “4ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο” στο Βελιγράδι, προσβλέπουμε στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων Σέρβων επισκεπτών στην περιοχή μας, εν όψει μάλιστα και της καλοκαιρινής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει. Με συντονισμένες ενέργειες προβολής στις βαλκανικές χώρες όχι μόνο των παραθαλάσσιων περιοχών, αλλά και των πιο απομακρυσμένων, προσδοκούμε φέτος αύξηση των τουριστικών ροών προς τις λιγότερο «προικισμένες» τουριστικά περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, που εντούτοις προσφέρουν εξαιρετικό προϊόν. Η γαστρονομική παράδοση και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, οι κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, ο πολυδιάστατος φυσικός πλούτος, προσκαλούν τον επισκέπτη να βιώσει αυθεντικές και πρωτόγνωρες εμπειρίες στην Κεντρική Μακεδονία», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Το «4ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο» στο Βελιγράδι συνοδεύτηκε από πολιτιστικά και μουσικά δρώμενα, όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από ελληνικούς παραδοσιακούς συλλόγους, αλλά και σύγχρονη ελληνική μουσική και τραγούδια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ