Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019 !!! – «Για φαντάσου…!!!»

Ένα τραγούδι, ένα άστρο, ένα λουλούδι, ένα ποίημα, μια μουσική, μια σιωπή, ένα παιχνίδι σε μια γωνιά, σε μια ματιά, σε μια ζωγραφιά, σ’ ένα χαρτί, σε ένα βιβλίο!

Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος συναντά το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 ξεκινά την 1η Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου! «Για φαντάσου…!!!»

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: Μέσα από καινοτόμες δράσεις και βιωματικά εργαστήρια, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μικρούς και μεγάλους πιο κοντά στον όμορφο κόσμο της περιπέτειας μέσα από τον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης και της δημιουργικής φαντασίας. Σ΄ αυτό μας το ταξίδι, θα μας συντροφεύσουν ,γνώσεις, εμπειρίες και μοναδικές στιγμές δημιουργίας πάντα έχοντας ως κύριο άξονα το «βιβλίο». Αυτό το καλοκαίρι όλα αρχίζουν αλλιώς!

«Για φαντάσου…»

Η ομάδα δημιουργών των εκπαιδευτικών εργαστηρίων αποτελείται από Ακαδημαϊκούς, Πανεπιστημιακούς, Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, Ψυχολόγους, Εμψυχωτές, Θεατρολόγους, Ηθοποιούς, Περιβαλλοντολόγους, Φυσικούς, Αστροφυσικούς, Συγγραφείς, Συνθέτες και Παιδαγωγούς και προτείνει μια σειρά δράσεων και εκπαιδευτικών διαδρομών με πυξίδα…. τη φαντασία! Λογοτεχνικά εργαστήρια, αυτοσχεδιασμοί, περιβαλλοντικές δράσεις, μουσικά εργαστήρια, τραγούδια και δοκιμές σύνθεσης, βιωματικές ασκήσεις, μαθηματικές πράξεις, ταξίδια στα μυστικά του νου θα χαρίσουν σε όλα τα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας να πλάθουν ιστορίες και εικόνες, να κάνουν ταξίδια τολμηρά, να ενώνουν διαφορετικά στοιχεία και να εξάγουν ομοιότητες, να αμφισβητούν σε μια αναζήτηση απαντήσεων, να κατανοούν την πραγματικότητα και να οραματίζονται το αύριο καλλιεργώντας τη φαντασία τους στον φανταστικό κόσμο της βιβλιοθήκης.

Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων ανήκει στην ομάδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, η οποία απαρτίζεται από τις: Καλή Κυπαρίσση, Ιωάννα Ρωμηού, Μαρία Σταγώνη, Σοφία Λεβαντή.

Η διοργάνωση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας χρηματοδοτείται για ακόμη μια χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Για 8η συνεχόμενη χρονιά η Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης, συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019 με τις παρακάτω δράσεις.

Μπορείτε να βρείτε τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης στους παρακάτω συνδέσμους:

 

Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών     https://bit.ly/2JF3rsL

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας     https://bit.ly/2xMjGih

Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας    https://bit.ly/2JJEFro

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας   https://bit.ly/2XGUoRZ

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως    https://bit.ly/2xLyj5g

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη  Σταθμού    https://bit.ly/2LQY7VS

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη  Χαριλάου    https://bit.ly/2YNj6fP

Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη    https://bit.ly/2LjjU9p

Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης    https://bit.ly/32miS1s

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας    https://bit.ly/2NQevZC

Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου    https://bit.ly/30w052e

Περιφερειακή Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών    https://bit.ly/2LhzWAG

Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης    https://bit.ly/2JDNDXo

 

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή στη βιβλιοθήκη που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε κάποια δράση.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ