Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Μαλλιάρης-Παιδεία: “το βιβλίο αξίζει την αγάπη μας” – Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα “Χάρισε ένα βιβλίο”

Η σημερινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι γνωστή για την εορτή των ερωτευμένων, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί και ως Παγκόσμια Ημέρα «Χάρισε ένα βιβλίο».

Είναι και η μέρα που χαρίζουμε βιβλία σε παιδιά. Η βασική ιδέα πίσω από την ημέρα αυτή είναι να δωρίσουμε ένα ή και περισσότερα βιβλία σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη, σε φορείς που τα χρειάζονται, σε σχολεία και βιβλιοθήκες.

Ο Οργανισμός Μαλλιάρης-Παιδεία, με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, μας προτρέπει να δείξουμε την αγάπη μας χαρίζοντας βιβλία στα παιδιά, όπως ορίζει η ημέρα, αλλά και στους μεγάλους και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Άλλωστε, όπως αναφέρει και το μήνυμα του οργανισμού, και «το βιβλίο αξίζει την αγάπη μας».

Στα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία* θα βρείτε χιλιάδες τίτλους, για να επιλέξετε το δικό σας δώρο, στην καλύτερη τιμή!

*Δ. Γούναρη 39, Καμάρα / Ερμού 53, γωνία Αριστοτέλους / 25ης Μαρτίου 51, Ευκαρπία και www.malliaris.gr

 

Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα «Χάρισε ένα βιβλίο», 14 Φεβρουαρίου

Η γιορτή αυτή, που πλέον έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες στον κόσμο, πρωτοεμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 2012. Την ιδέα είχε η βιβλιοθηκάριος Amy Broadmoore και η πρώτη IBGD είχε τη στήριξη της blogger Zoe Toft. Από τότε, τη δουλειά της προώθησης της IBGD ανέλαβε η Emma Perry, ιδρύτρια του My Book Corner, ενός site που ασχολείται αποκλειστικά με το παιδικό βιβλίο.

Τα τελευταία χρόνια και με πολλή δουλειά, η Perry και η ομάδα της είδαν την International Book Giving Day να βγαίνει έξω από τα βρετανικά σύνορα και να απλώνεται σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο, με εορτασμούς σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ και Καναδά, σε ευρωπαϊκές χωρες όπως η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πολωνία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία η Δανία, η Σερβία, χώρες της Ασίας (Ιαπωνία, Σινγκαπούρη, Φιλιππίνες, Ινδονησία, Κίνα, Ισραήλ, Ινδία, Τουρκία, Ταϊλάνδη), της Αφρικής (Νότια Αφρική, Νιγηρία, Αίγυπτος, Μαλάουι), αλλά και της Νότιας Αμερικής (Βραζιλία, Νικαράγουα, Μεξικό, Πούρτο Ρίκο).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ