Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Φοιτητές πρωτοστατούν στην αναδάσωση φυτεύοντας περίπου 800 δένδρα

Περίπου 800 πεύκα, κυπαρίσσια και δενδρολίβανα θα φυτέψουν περισσότεροι από 100 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020, σε δημοτική έκταση στο Τριάδι, λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη.

Η μεγάλη αναδάσωση διοργανώνεται από  την Περιβαλλοντική Ομάδα ΠαΜακ και την Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ, με τη βοήθεια και τη συνεργασία της  Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας. Οι δασολόγοι της θα είναι εκεί για να δίνουν οδηγίες και συμβουλές στους φοιτητές, ενώ επίσης θα παράσχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και το φυτικό υλικό.

Όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Άρης Χατζηνικολάου, «η δράση θα αρχίσει στην κεντρική είσοδο του ΠαΜαΚ στις 9:30 το πρωί της Κυριακής, όπου θα συγκεντρωθούν οι φοιτητές για να επιβιβαστούν στα δύο λεωφορεία που έχουμε ναυλώσει. Η πρωτοβουλία έχει προκαλέσει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ήδη όλες οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί και δεν γίνονται δεκτές άλλες συμμετοχές. Η Διεύθυνση Αναδασώσεων μας έχει βάλει περιορισμό στα άτομα, λόγω των συγκεκριμένων εργαλείων και πόρων που έχει, καθώς και λόγω της δυσκολίας στον συντονισμό και έλεγχο της φύτευσης που πρέπει να γίνει ποιοτικά για να μην έχουμε πολλές απώλειες».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες των δύο ομάδων:

Περιβαλλοντική Ομάδα ΠαΜακ

Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ