Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Απολογισμός Ζέρβα: «Χρυσή ευκαιρία ώστε η Θεσσαλονίκη να αλλάξει κατηγορία»

Για μια χρυσή ευκαιρία, ώστε η Θεσσαλονίκη να αλλάξει κατηγορία και επίπεδο, μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσιάζοντας σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, τον απολογισμό πεπραγμένων της Διοίκησής του για το διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, οπότε ανέλαβε καθήκοντά η νέα Δημοτική Αρχή, μέχρι και το τέλος του ίδιου έτους.

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι η πόλη του παρελθόντος. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι η πόλη των χαμένων ονείρων. Είμαστε εδώ – εγώ ως Δήμαρχος και συνολικά η Διοίκηση – για να υλοποιήσουμε κάθε δέσμευση που αναλαμβάνουμε. Για να αισθανθούν όλοι οι δημότες αλλά και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης ότι έχουν τον Δήμο σύμμαχό τους. Ότι δεν είναι μόνοι. Ότι η πόλη εξελίσσεται, αλλάζει, προοδεύει», είπε στην κεντρική τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στροφή στην καθημερινότητα

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε κατά το πρώτο τετράμηνο άσκησης καθηκόντων από τη νέα Δημοτική Αρχή, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι «ο πυρήνας της δικής μας περιόδου –και όχι μόνον αυτού του πρώτου τετραμήνου– είναι η στροφή στην καθημερινότητα».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξάλλου, παρουσίασε σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν μόλις μέσα στο πρώτο τετράμηνο της δημοτικής περιόδου. Ξεχωριστή θέση σε αυτές καταλαμβάνουν:

  • Η ανάκτηση της ασφαλιστικής ενημερότητας
  • Ο ανασχεδιασμός και η επανεκκίνηση της καθαριότητας με ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης σε όλα τα επίπεδα
  • Η εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου ανάπλασης των πρώην Στάβλων της Παπάφη μέσω ένταξής του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
  • Οι μειώσεις δημοτικών τελών
  • Η διεξαγωγή Ειδικών Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για σημαντικά ζητήματα της πόλης –ΟΑΣΘ, μετρό- πέραν των αρμοδιοτήτων του Δήμου
  • Οι Χριστουγεννιάτικες Γιορτές

«Ο απολογισμός που παρουσιάζουμε καταδεικνύει τα γρήγορα αντανακλαστικά, τη μεθοδικότητα και την επιμέλεια που δείξαμε στα κρίσιμα ζητήματα της καθημερινότητας», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Απαντήσαμε με επάρκεια στον κίνδυνο ακυβερνησίας

Στην κεντρική τοποθέτησή του από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που δημιούργησε η απλή αναλογική.

«Απαντήσαμε με επάρκεια στον διαφαινόμενο κίνδυνο ακυβερνησίας λόγω των αριθμητικών και πολιτικών δεδομένων που προέκυψαν από την κάλπη του Ιουνίου και διαμορφώσαμε ένα νέα διοικητικό σχήμα με συνεργασίες και συγκλίσεις, χωρίς να χαθεί ο ελάχιστος ωφέλιμος πολιτικός χρόνος, χωρίς να διαπιστωθεί κενό εξουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι αυτό που επιτεύχθηκε δεν ήταν ούτε αυτονόητο ούτε απλό.

«Σήμερα φτάσαμε στο σημείο κάθε αναφορά στον Δήμο μας από παράδειγμα προβληματισμού και πιθανής αστοχίας να έχει ένα θετικό πρόσημο», υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στόχος τα μεγάλα έργα υποδομής

«Υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή πως θα είμαι ο Δήμαρχος ‘που θα κάνει τη δουλειά΄, θέλοντας να σηματοδοτήσω μια στροφή στην καθημερινότητα», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι «η πρόκληση μετασχηματισμού και εξέλιξης της Θεσσαλονίκης από μια μικρή πόλη της ευρωπαϊκής περιφέρειας σε έναν οικονομικό, εμπορικό, τεχνολογικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό κόμβο περνά μέσα από μεγάλα έργα υποδομής».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οφείλουμε να διεκδικήσουμε όχι μόνον την ολοκλήρωση των έργων που έχουν ξεκινήσει ή αποφασιστεί για την πόλη μας, αλλά να βρισκόμαστε στο τραπέζι του εθνικού σχεδιασμού των μεγάλων έργων επόμενης γενιάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ