Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Βραβείο σκηνοθεσίας στον Χρήστο Καρακάση για την ταινία take a trip

Με το βραβείο σκηνοθεσίας να απονέμεται στο σκηνοθέτη Χρήστο Καρακάση, για την ταινία take a trip έπεσε η αυλαία του West Side Mountains Doc fest (3o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ηπείρου). Η ταινία απέσπασε και το βραβείο μουσικής σύνθεσης.

Το δημιουργικό Ντοκιμαντέρ αποτελεί μία σύνθεση του καταπληκτικού γεμάτο έμπνευση κειμένου της Βασιλικής Κάππα με σημείο αναφοράς την εικαστική της σειρά «Αόρατες πόλεις». Τη βραβευμένη μουσική έγραψε ο Grigoris Giarelis. Τα κείμενα, που αποτελούν ένα μικρό συγγραφικό σύμπαν, κυκλοφορούν στα αγγλικά σε μια καλαίσθητη έκδοση από τις εκδόσεις ΚΟΥΙΝΤΑ.

Η ταινία γέννησε ένα νέο δημιουργικό πλαίσιο όπου η ζωγραφική, ο κινηματογράφος και η συγγραφή ενώθηκαν και προχώρησαν σε μια δημιουργική σύζευξη, με σημειολογικές προεκτάσεις που διευρύνουν την τυπική αντίληψη για τα όρια των τεχνών και ιδιαίτερα του δημιουργικού ντοκιμαντέρ.

Η ταινία έχει κερδίσει μέχρι τώρα το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στην Τσεχία , στη Σλοβενία , στη Ρώμη, στις Ινδίες  ενώ έχει πάνω από 20 συμμετοχές σε φεστιβάλ σε Ευρώπη Αμερική , Καναδά , Ρωσία και Ασία.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: George Devon, Διονύσιος Δήμας, Χρήστος Ν. Καρακάσης
Μουσική Σύνθεση: Gregory Giarelis
Βοηθός Σκηνοθέτη-Ηχοληψία: Νίκος Ψαλτάκης
Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Κάππα
Κείμενα Αφήγηση: Βασιλική Κάππα
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Ν. Καρακάσης

Παραγωγή: Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα

Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ