Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κολυμβητική η Πλαζ Αρετσούς, όπως βεβαιώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες

Το πράσινο φως για κολύμπι στην Πλαζ Αρετσούς, δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως περιγράφεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

Από τον περασμένο χρόνο ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να αρχίσουν και πάλι επισήμως οι έλεγχοι των υδάτων, καθώς είχαν σταματήσει το 2016, με τη σύμφωνη γνώμη της τότε διοίκησης του Δήμου.

Η Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνέχισε τις μετρήσεις για λόγους δημόσιας υγείας και βάσει των αποτελεσμάτων από τις μικροβιολογικές αναλύσεις των δειγματοληπτικών ελέγχων,  «Το νερό ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ τους όρους της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Ακτή Κολύμβησης».

Ήδη η διοίκηση του Δήμου έχει ξεκινήσει όλη τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να εξασφαλιστεί η Γαλάζια σημαία για την  Πλαζ Αρετσούς, μετά από τρία χρόνια. Για την ώρα έχει γίνει το πρώτο βήμα με τον χαρακτηρισμό της  σε λουτρική.

«Δεχθήκαμε πολλές φορές  ειρωνικά σχόλια από πολίτες, οι οποίοι δεν πίστευαν ότι υπάρχει δυνατότητα να κάνουν μπάνιο στην παραλία της Καλαμαριάς. Δεν τους αδικώ, εξάλλου βαρέθηκε ο κόσμος να ακούει κενές υποσχέσεις. Είμαι ικανοποιημένος, γιατί μία, μία οι εκκρεμότητες κλείνουν. Ήδη τον Μάιο ενταχθήκαμε εκ νέου στις επίσημες μετρήσεις με ΦΕΚ, η παραλία καθημερινά καθαρίζεται, ογκώδη απορρίμματα συνεχώς απομακρύνονται και  ένας, ένας οι στόχοι επιτυγχάνονται. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι για τη Γαλάζια σημαία και θα παλέψουμε γι’ αυτή», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ