Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συμμετοχική Γιορτή Γειτονιάς: “Πλατεία Ναβαρίνου: Στη Μέση του Κόσμου!”

Συμμετοχική Γιορτή Γειτονιάς με τίτλο “Πλατεία Ναβαρίνου: Στη Μέση του Κόσμου!” διοργανώνει την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00 έως τις 22.30 η περιβαλλοντική οργάνωση mamagea.

Η Γιορτή αποτελεί συνέχει των δύο εργαστηρίων “Παιχνιδιού Τόπου”  που πραγματοποίησε η οργάνωση στην Πλατεία Ναβαρίνου, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, με στόχο την ενεργοποίηση των κατοίκων, φορέων και επιχειρήσεων της περιοχής και την εξαγωγή εφικτών προτάσεων σε βραχυπρόθεσο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα για την αναβάθμιση της ευρύτερης γειτονιάς.

Ο σκοπός της Γιορτής, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι να φέρει σε επαφή διαφορετικούς ανθρώπους και φορείς που δραστηριοποιούνται στη Γειτονιά, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ δημόσιων φορέων, οργανώσεων και επιχειρηματιών οι οποίοι θα αναδείξουν την Πλατεία ως ένα το πόσημο συμμετοχής και συμπερίληψης. Επίσης, μέσα από τη Γιορτή θα επιχειρήσουμε να εφαρμόσουμε ορισμένεςαπότις προτάσεις που προέκυψαν από τα εργαστήρια του Ιουνίου. Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε την Πλατεία Ναβαρίνου έναν από τους πιο ζωντανούς δημόσιους χώρους της πόλης μας. Αυτό μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή όλων μας.

Καλούνται οι κάτοικοι όλων των ηλικιών μαζί με τους τοπικούς φορείς να συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας της Πλατείας μέσω παρεμβάσεωνκαθαρισμού, φυτεύσεων και ευπρεπισμού του δημόσιου χώρου. Παράλληλα θα υπάρχουν εκπαιδευτικές δράσεις για γονείς και παιδιά και δωρεάν μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Πρόγραμμα 

18:00: Έναρξη γιορτής – Σύντομη παρουσίαση αποτελεσμάτων εργαστηρίων ΠαιχνιδιούΤόπου – Χαιρετισμοί

18.30: Έναρξη συμμετοχικής έκθεσης “Τα πρόσωπα της Πλατείας Ναβαρίνου”*

18.30: Καθαρισμός επιφανειών με την Action Aid Hellas

18.30: Πρόγραμμα παραδοσιακών παιχνιδιών για γονείς και παιδιά από την πρωτοβουλία WONDER

19.15: Φυτεύσεις με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος

21.30: Μουσικό Πρόγραμμα με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τις Κατσιβέλες

22.30: Λήξη γιορτής

*Η συμμετοχική έκθεση “Τα Πρόσωπα της Πλατείας Ναβαρίνου” επιχειρεί να προσεγγίσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ευρύτερης περιοχής μέσα από ιστορικά τεκμήρια, κείμενα, φωτογραφίες και σχέδια που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, το ΑΠΘ και σύγχρονοι φωτογράφοι που  αποτύπωσαν καθημερινές στιγμές στον δημόσιο χώρο.

Η Γιορτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τις Αντιδημαρχίες Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Τεχνικών Έργων και Πολιτισμού και με την υποστήριξη της Action Aid Hellas και του Οργανισμού Μαλλιάρης – Παιδεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ